SOHN predstavio novi album TRUST

Release Date
14/09/2022
fotografija
Paul Hyde

Trust, novi album britanskog producenta i kantautora Christophera Michaela Taylora, znanog kao SOHN, sada je pred nama. Nakon albuma Rennen iz 2017, Trust sa, do sada objavljenim singlovima, I Won’t, M.I.A., Segre i Figureskating, Neusiedlersee i označava seizmičku promjenu u percepciji i smjeru za solo izvođača, što je odjek njegove nove odgovornosti kao oca troje djece.

Osjetio sam ovu vrstu otvorenosti koju ranije nisam osjećao i shvatio sam da više ne mogu sam – nedostajalo mi je zajedništvo i prijateljstvo, u životu ali i kreativnom procesu, kaže SOHN.

Prvi put u svojoj decenijskoj karijeri SOHN je pozvao druge da mu pomognu da oživi novi album, vraćajući se u L.A. (gdje je snimio Rennen, njegov drugi album iz 2017.) da radi sa ingenioznim američkim producentima i muzičarima kao Yakob (pjevač i producent), Mike Sonier, Jesse Boykins III (američki producent i kantautor), multiinstrumentalista Ryan Linvill, Noah Le Gros i Emile Mosseri (američki kompozitor i pijanista). Zajednica, intimnost, porodica i otvorenost su ključne teme za Trust, dok britanski producent razmišlja o svom prošlom životu u Beču (Figureskating, Neusiedlersee) i sadašnjoj stvarnosti u borovim šumama Katalonije (Montardit, Segre). Otvarajući svoj kreativni proces drugima, Taylor tj. SOHN poziva slušatelja da doživi njegov najintimniji i lični rad do sada.

– Na Tremorsu je bilo kao da sam iza stakla, ali Trust se osjeća kao da sjediš u toj prostoriji, i to ne samo sa mnom; ti sjediš u sobi sa mnom, nekim muzičarima, nekim prijateljima.

Vinil albuma Trust, za 4AD, ukazat će se 4. novembra.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.