8 jesenjih Feng Shui savjeta

Kako su dani kraći, počet ćete provoditi više vremena u vašem domu, tako da je upravo sad savršeno vrijeme da Feng Shui savjetima pozdravite novu sezonu. Jesen je vrijeme transformacije, savršeno da se završi bilo kakav nedovršeni posao u vanjskom svijetu i u domu.

Donosimo vam 10 jednostavnih Feng Shui savjeta koji će vam pomoći da spremno dočekate jesenju sezonu.

 

 

1. Baš kao i na početku svake nove sezone zamijenite otirač ispred vrata.

traditional-doormats

 

2. Sredite cvijeće na balkonu. Osušene grane i uvelo cvijeće ukloniti iz saksija i žardinjera, jer ono predstavlja bajatu Chi energiju. Kupite nove biljke i jesenje cvijeće.

 

3. Zdjelu s voćem ili povrćem stavite na kuhinjski pult, crvene jabuke ili šarene tikve, što simbolizira da vaša kuhinja nikada neće biti prazna i da uvijek možete priuštiti hranu svojoj porodici.

 

tikve

 

4. Obrišite prašinu i pokupiti svu paučinu. Nagomilana paučina simbol koji stopira pozitivnu energiju da se kreće u domu.

 

5. Čak iako je vrijeme hladno, otvorite prozore povremeno tokom hladnijih mjeseci. Pustite svjež zrak i pozitivnu Chi energiju u dom.

 

6. Jesen je dobro vrijeme da se preuredi dom. Čak i ako samo pomaknite sofu nekoliko centimetara bliže prozoru ili stavite lampu na drugu stranu stola, unosite novu energiju u vašu sobu.

 

7. Koristite mirisne svijeće, one će promijeniti perspektivu za novu sezonu. Vanilija u sobi čini da se osjećate utješno, miris metvice da obuzdate apetit, miris jagode će povećati energiju, dok cvjetni miris poboljšava učenje. Koristite miris bora koji poboljšava blagostanje doma.

 

8. Kada promijenite vrijeme na svojim satovima, pravo je vrijeme da pregledate vašu ostavu i uklonite stare začine ili proizvode koje više ne koristite.

 

decorinportal.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
City break by Alice: Gmunden