ATA UPSIDE DOWN: Kolekcija multifunkcionalne odjeće dizajnerice Ate Omerbašić

Release Date
26/05/2015

Sarajevska dizajnerica Ata Omerbašić predstavila je nove komade u kolekciji multifunkcionalne odjeće ATA UPSIDE DOWN. Kolekcija se sastoji od svakodnevnih modela izrađenih od pamučnih ili vunenih tkanina, te svečanih načinjenih od svile. Svaki pojedinačni komad je jedinstven po kombinaciji detalja, a obrada se vrši mašinski sa ručnom doradom što utiče na visoki kvalitet izrade kako cjeline tako i svakog njenog pojedinačnog djela.

 

01 ATA multifunkcionalna odjeca upside down

 

Istraživanje koncepta multifunkcionalne odjeće traje već neko vrijeme i nastalo je iz potrebe da jednom odjevnom predmetu povećam upotrebnu vrijednost, pružajući krajnjem korisniku mogućnost da sam odabere način na koji će u datom momentu nositi, odnosno koristiti određeni proizvod. Ideja je, također, proizašla iz lične potrebe za posjedovanjem komada koji zauzima malo prostora kako u ormaru, tako i u putnoj torbi, a istovremeno pruža mogućnost raznovrsnih kombinacija.Patentni zatvarači, vezice i kopče omogućavaju vrlo jednostavnu transformaciju i korištenje odjeće, rekla je za naš portal dizajnerica.

 

02 ATA multifunkcionalna odjeca upside down

 

Različiti modeli iz kolekcije ATA upside down do sada su izlagani u sklopu izložbe 100% art tekstil+koža u BiH u organizaciji ULUPUBIH u Sarajevu i Zagrebu, na međunarodnoj izložbi produkt i modnog oblikovanja manifestacije Mesec oblikovanja u Ljubljani, i na tradicionalnoj godišnjoj izložbi tri udruženja (ULUPUBIH, ULUBIH i AABIH) posvećenoj šestom aprilu danu oslobođenja grada Sarajeva Collegium Artisticum, gdje su ove godine i nagrađeni nagradom iz oblasti modnog dizajna.

Publika u Sarajevu će revijalno predstavljanje kolekcije imati priliku vidjeti 30. maja 2015. u okviru modne revije Ponesi nešto drugačije Udruženja modnih djelatnika i kostimografa Modiko.

 

03 ATA multifunkcionalna odjeca upside down 04 ATA multifunkcionalna odjeca upside down 05 ATA multifunkcionalna odjeca upside down 06 ATA multifunkcionalna odjeca upside down 07 ATA multifunkcionalna odjeca upside down 08 ATA multifunkcionalna odjeca upside down 10 ATA multifunkcionalna odjeca upside down 11 ATA multifunkcionalna odjeca upside down

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.