DiscoBella: Ljepša strana muzike koja vraća disco kulturu u klubove

Musica Lato Positivo – ljepša strana muzike, slogan je muzičkog koncepta DiscoBella pokrenutog u Bosni i Hercegovini, koji je odabrao Mostar kao početnu destinaciju za svoju misiju. Monotoniju klubske sezone grada na Neretvi, razbit će vrući ritmovi disca i funka na partyju koji će se održati 4.11.2016. u Golden Pubu.

 

Na događaju će gostovati DJ Tonbe i Trash Diskos aka Igor HDP – dva muzička znalca i kolekcionara, čiji su setovi bazirani na ritmovima disca, nu disca, funka, izvornog housea te re-editiranih muzičkih numera koje su nekad palile i žarile plesne podije.

 

DiscoBella ima za cilj vratiti disko kulturu, ispuniti klubski vakum, te animirati publiku da se vrati na plesni podij, kaže DJ i producent Igor Kurjaković (Igor HDP), pokretač ove muzičke priče.

 

On ističe kako mu je posedno zadovoljstvo što će na provom DiscoBella događaju gostovati Tonbe, koji po svom talentu, muzičkom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije i najtalentarije DJ-e i producente.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FmTfl1XJ5dg[/youtube]

 

Nakon veće stanke u mojoj muzičkoj karijeri, prije godinu počela me zaokupljati jedna nova muzička vizija koja me vratila izvornim ritmovima disca i funka. Tada sam započeo projekt Trash Diskos, koji me zapravo inspirirao da pokrenem koncept DiscoBella, koji će nadam se donijeti opuštenost na plesne podije širom BiH, ističe Igor HDP.

 

Za ovu prigodu najavljeno je da će također biti osiguran i specifičan vizuelni identitet plesnog podijuma gdje će se moći osjetiti prava snaga disko zvuka.

 

Ulaznice za događaj možete kupiti po predprodajnoj cijeni od 5 KM u Golden Pubu i Mepas Mallu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
KENZO TAKADA: Nikad nemojte odustati od svojih snova