Malo drugačiji Zodijak autorice Vanje Lazić

Datum objave
06/03/2021
ilustracije
Vanja Lazić

Jedan od prvih ilustratorskih angažmana Vanje Lazić, freelancerice i ilustratorice iz Zenice, bila je izrada ilustracija Queer horoskopa za deset godina rada Sarajevskog otvorenog centra. Reakcije su bile jako pozitivne i od tada se Vanji motala ideja po glavi da uradi i svoju verziju ilustracija horoskopskih znakova. Što je i učinila.

U svojim prikazima sam se više bavila nekim intuitivnim, ličnim asocijacijama na svaki znak nego „činjenicama“ i mislim da mi je upravo to omogućilo da moje ilustracije budu nešto drugačije od vizuala koje smo navikli viđati kada je riječ o horoskopu. Oduševljena sam reakcijama, komentarima i tumačenjima koje su ljudi imali na ilustracije i čini mi se da su upravo kroz njih one dobile neku novu dimenziju i vrijednost, kaže nam Vanja.

Vidjeli smo Vanjine ilustracije na društvenim mrežama i toliko se oduševili da nismo mogli sačekati da nacrta svih 12 znakova, pa vam predstavljamo devet završenih. Raka, Vagu i Strijelaca s nestrpljenjem iščekujemo, a ukoliko vam se dopada nešto od ilustracija, Vanja ih aplicira na majice i cekere, pa možete pokloniti dragim prijateljima ili sebi. Napominjemo da smo trenutno u sezoni Riba.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Aleksandar Hemon radio na scenariju novog dijela filma MATRIX