BILLAIN piše i režira vlastiti SciFi film

Release Date
29/01/2021
fotografije
Andreja Marković - Venator

Nakon što je više od deseceniju pomicao granice elektronske muzike, Adis KutKut – Billain se odlučio zakoračiti u svijet filma s namjerom da snimi prvi drum’n’bass naučno fantastični film. Ovaj izazovni projekt rezultat je njegovih nelinearnih narativa koji se provlače kroz sva njegova izdanja, počevši od EP izdanja Blockfield, Colossus, Colonize, Extraction, Codename, pa do posljednjeg albuma Nomad’s Revenge, a koji tvore jedan potpuno novi univerzum  u stilu svemirske opere, bogat likovima i njihovim kompleksnim sudbinama.Priča, koju nam Billain oktriva, crpi svoju složenost iz čitavog desetljeća sazrijevanja, a povezana je sa njegovim ranim drum’n’bass izdanjima, što ovaj projekt čini prvim ove vrste i obima – filmom pionirom, satkanim od novih formi.

Billain / foto_Andreja Marković – Venator

 

Film, koji nosi naziv Fugitive, temelji se na kratkoj priči, koju je Billain napisao prije dvije godine, o jednom od tri protagonista iz njegovog konceptualnog kratkog filma Nomad’s Revenge, koji je dio istoimenog albuma, izdatog 2019. godine.

Na ovom izuzetnom projektu Billain je sarađivao sa jednim mladim talentovanim animatorom, čiji nam identitet, za sada, ostaje nepoznat, 3D modelerom Geordiejem Thirdom, poznatim kao Machine Cult iz Škotske i ilustratorom Markom Gačnikom iz Sarajeva, kao asistentom na kreiranju ilustriranih nacrta za priču. Film je nastajao godinu dana i u nekoliko država svijeta. Kako prenosi agencija Korsakov, scenarij, koji je napisao Billain, donosi složenu igru kvantnih razina i vremenskih ehoa, temeljenu na međudjelovanju n-tijela, koja se odvija u budućnosti, a kojoj svjedočimo kroz oči likova.

Još uvijek nije poznat zvanični datum izlaska filma Fugitive, niti je poznato ko će biti njegov distributer. Pratite Billaina na društvenim mrežama i budite uvijek u toku sa radom ovog avangardnog umjetnika.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.