Preporučujemo: THE COCKETTES dokumentarni film o teatarskoj queer revoluciji

Datum objave
28/01/2021
fotografija
Fayette Hauser

The Cockettes su bili avangardna psihodelična hipi teatarska skupina koju je osnovao Hibiscus (George Edgerly Harris III) u jesen 1969. Trupa su osnovali hipi umjetnici i umjetnice koji su živjeli u Kalifloweru, jednoj od mnogih komuna u Haight-Ashburyju, četvrti San Francisca u Kaliforniji.

Kako se psihodelični San Francisco ’60-ih počeo razvijati u homoseksualni San Francisco ’70-ih, The Cockettes, raskošni ansambl hipija i drag queens opskrbili su se tonom šljokica kako bi izveli seriju legendarnih ponoćnih mjuzikala u teatru Palace na sjevernoj plaži. Uz naslove poput Tinsel Tarts in a Hot Coma i Pearls over Shanghai, raspjevani i rasplesani u ekstravagandnim kostimima donijeli su buntovnu seksualnost na scenu.

Kako biste saznali više o njihovom pokretu i revoluciji pogledajte film Billa Webera i Davida Weissmana The Cockettes iz 2002, a možete ga pogledati putem Vimeo platforme za 2,99 američkih dolara.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
‘B4’ Alena Šimića proglašen najboljim studentskim filmom u BH Film programu