Firma za klimatsku tehnologiju GROW MY TREE za samo 18 mjeseci posadila milion stabala

Datum objave
30/08/2022

Grow My Tree, start-up kompanija za sadnju i poklanjanje drveća sa sjedištem u Berlinu, koju vodi Sarajka Dijana Galijaševć, posadila je milion stabala u zemljama Globalnog Juga u samo 18 mjeseci.

Krajem 2020. godine pokrenuli smo kompaniju sa društvenim utjecajem, jer smo željeli učiniti nešto konkretno i opipljivo u borbi protiv klimatskih promjena. U isto vrijeme podržavamo firme i nudimo rješenja u ostvarivanju pozitivnog utjecaja dok koriste svoj doseg i osećaj odgovornosti u podizanju svijesti o osiguravanju bolje budućnosti za našu zemlju. Sadnjom i poklanjanjem drveća za svaku transakciju, prodani proizvod ili potpisan ugovor, firme postaju moćni zagovornici pozitivnih promjena – dok istovremeno povećavaju svoju prodaju. Potrošači će uvijek preferirati kompanije koje integrišu mjerljiva rješenja pozitivnog utjecaja, kao što je sadnja drveća u svoje poslovanje od onih koje ne rade ništa, rekla je Dijana Galijašević, suizvršna direktorica i osnivačica Grow My Tree.

Kompanija Grow My Tree također nudi pojedincima mogućnost sadnje ili poklanjanja drveća jednim klikom putem web trgovine. U saradnji sa odabranim lokalnim partnerima, stabla se sade u zemljama Globalnog Juga poput Tanzanije, Indije, Malavija, Madagaskara i Nepala. Tu nije riječ samo o učinku sekvestracije ugljika drveća, već i društvenom učinku stvaranja radnih mjesta u ekonomski zaostalim zemljama, kao i obnova ekosistema.

 

Ovo veliko dostignuće ostvarili su zajedno sa kompanijama i pojedincima, koje znaju koliko je održivi angažman važan za bolju budućnost naše planete i svih nas. Tih milion posađenih stabala na Globalnom Jugu nisu samo stabla, oni su moćni alati za održivi razvoj, jer istovremeno podržavaju ekonomske, ekološke i društvene ciljeve. Stabla ne poboljšavaju samo tlo i biološku raznolikost, već lokalnim zajednicama, posebno ženama, pružaju prihode i mogućnosti obrazovanja.

– Vjerujemo da bi svaka firma na svijetu trebala početi razmišljati o načinima stvaranja pozitivnog utjecaja. S našim jednostavnim “izveštajima o pozitivnom učinku” pomažemo kompanijama da bolje razumiju kako mogu integrisati opipljiva rješenja pozitivnog utjecaja koja služe za promovisanje ciljeva održivog razvoja (SDG) i istovremeno pokreću uspjeh svog poslovanja, dodala je Dijana Galijašević.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Frances Cobain nije veliki fan Nirvane