Belma Salkunić nosila kreaciju Belme Tvico na otvaranju online izdanja Sarajevo Film Festivala

Release Date
15/08/2020
fotografije
FBL

Online izdanje Sarajevo Film Festivala je otvoreno! Na ondemand.sff.ba publika širom cijelog svijeta može gledati izbor filmova, predavanja i susreta sa filmskim autorima i autoricama iz svih festivalskih programa  – gledajte film otvaranja Koncentriši se, baba. Na cinelinkindustrydays.com filmski profesionalci rade na razvoju, koprodukciji, promociji i plasmanu novih filmskih i serijskih projekata, dok je talentssarajevo.com mjesto na kojem inspiraciju i promociju svojih perspektivnih karijera traže mladi profesionalci iz svijeta filma.

Prije samog početka filma, publiku širom svijeta iz Sarajeva je pozdravio Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala, a voditeljica ceremonije otvaranja je bila bh. glumica Belma Salkunić, koja je ostvarila glavnu ulogu u novom filmu Ognjena Sviličića, Glas. Publika ga ima priliku pogledati u ovogodišnjem programu U fokusu.

– Bilo je vrlo uzbudljivo i neobično iskustvo. Žao mi je što je situacija takva pa je pusto sve, i što smo najave napravili bez publike, ali neka se sve dobro završi i neka svi budu zdravo, a i online varijanta itekako ima svoju čar, rekla nam je Belma.

Za ovu priliku Belma Salkunić je izabrala dizajn Belme Tvico-Stambol. Nosila je haljinu iz kolekcija koju je Tvico predstavila za sezonu proljeće/ljeto 2020, a koja je bez ikakve sumnje, inspirisana višom modom, onom koju nazivamo couture. Couture u njezinom radu djeluje kao kreativni katalizator, dok sama dizajnerica teži da u nešto potpuno nosivo utka dozu unikatnog i ekskluzivnog.

 

Belma Salkunic otvaranje SFF-a (3)

 

– Pratim rad Belme Tvico dugo godina i zaljubljena sam u njenu posvećenost, kreativnost i preciznost. Nije bilo dileme da ću nositi njenu kreaciju. Svaki njen komad je do detalja doveden do savršenstva, a vrlo je udoban i seksi, kaže glumica.

Kako smo uskraćeni za najbolje momente sa crvenog tepiha otvaranja Sarajevo Film Festivala, ovaj put vam donosimo vam nekoliko fotografija koje smo zabilježili iza kulisa snimanja ceremonije otvaranja.

 

Belma Salkunic otvaranje SFF-a Belma Salkunic otvaranje SFF-a 1 Belma Salkunic otvaranje SFF-a (1) Belma Salkunic otvaranje SFF-a (2) Belma Salkunic otvaranje SFF-a (6) Belma Salkunic otvaranje SFF-a (4) Belma Salkunic otvaranje SFF-a (5)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.