Rahat-Look-Book SKATERS GONNA SKATE: Vizualni apel za izgradnju skate parka u BiH

Urbani sportovi u BiH uvijek su bili na rubu egzistencije, te su rijetko ili gotovo nikako podržani od strane vlasti i zato danas imamo situaciju da, u godini kada je Skateboarding kao sportska disciplina uvrštena u Olimpijske sportove, sarajevska Hastahana se uništava zbog izgradnje poslovnih objekata i parkinga i BiH ostaje bez ijednog skate parka. Upravo iz tih razloga u sklopu svoje serije evenata Rahat Look i Salt skateboarding tim zajedno sa Udruženjem Tuzla live u okviru projekta No hate – just skate imaju za cilj promociju skateboardinga kao Olimpijskog sporta i (bitnog) dijela urbane kulture mladih te nastoje ovim akcijama da im se u što bližoj budućnosti omogući prvi skate park.

 

U cilju razvijanja urbane kulture i stila, RahatLook. tim, predvođen Eminom Alić kao stilisticom i Milicom Bilanović kao fotografkinjom, napravio je  vizualni apel u vidu Rahat-Look-Book Skaters gonna skate. Obučeni u vintage kombinacije sa prepoznatljivim rahat košuljama, pet članova Salt skateboarding tima predstavili su svoj tim i sportske tehnike.

 

RahatLook skate (1)

 

Kupovati savijesno, održivo i ne podlijegati trendovima, nego nastojati razbiti svakodnevnicu i unijeti promjene u društvo, zapravo je bio razlog zašto smo napravili akciju podrške mladih skatebordera – jer su oni ti koji to zapravo čine. Podržavanjem urbane scene, stila, muzike i sporta, te zajedničkim akcijama i snagama podižemo glas i ukazujemo na vidljivost i potrebu mladih kreativaca i sportista i samim tim omogućavamo bolju životnu sredinu, veću mogućnost razvijanja svog talenta i stila. Sve to bez težnje za odlazak iz zemlje, rekla je Elena Čović, vlasnica RahatLook.a

 

Podržite i vi skatere!

 

RahatLook skate (4)RahatLook skate (2) RahatLook skate (12) RahatLook skate (9) RahatLook skate (8) RahatLook skate (7) RahatLook skate (6) RahatLook skate (5) RahatLook skate (3) RahatLook skate (13) RahatLook skate (10)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.