Ilidža za skate park: Grupa mladih organizovala akciju čišćenja

Release Date
31/05/2021

Grupa mladih okupljena oko inicijative Ilidža za skate park zajedno sa Udruženjem April organizovala je akciju čišćenja kote na Ilidži u neposrednoj blizini OBI centra.

Naš cilj je osposobiti mjesto gdje će mladi skejteri i skejterke ali i svi drugi provoditi svoje vrijeme, družiti se, učiti nove stvari i kroz aktivnosti razvijati i unaprijediti svoju lokalnu zajednicu, rekao je Haris Burić, pokretač inicijative i reprezentativac BiH u FreeStyle disciplinama.

U narednom periodu planiran je nastavak radova na ovoj lokaciji koji će podrazumijevati preuređenje prostora u skate park sa mobilijarom te uređenje okolne zelene površine koja je zapuštena, a za koju se lokalna omladina zalaže da se preuredi u otvoreni sportsko-rekreativni centar.

Kako su naglasili učesnici današnje akcije, kroz ovakve aktivnosti žele skrenuti pažnju na potrebe mladih u Kantonu Sarajevo te se nadaju da će čelnici lokalnih zajednica i rukovodstvo grada i kantona prepoznati njihov entuzijazam, te pružiti konkretnu podršku realizaciji ideje. Ovim putem su najavili i obilježavanje Međunarodnog dana skateboardinga u junu kojim će promovisati ovaj sport koji u zadnjim godinama dobija na popularnosti kako u svijetu, tako i u BiH.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.