Kerry Washington: Radim posao iz snova

Upoznali smo je, barem većina nas, u filmu Ray gdje je glumila suprugu Raya Charlesa. U filmu Posljednji škotski kralj bila je supruga Idija Amina, u Fantastičnoj četvorci bila je Alicia Master, a gledali smo je i u Tarantinovom Django Unchained. 

 

Danas je američka glumica Kerry Washington najprepoznatljivija po ulozi Olivie Pope, glavne junakinje TV serije Scandal, koju možete pratiti putem Pickboxa, regionalne usluge koja korisnicima omogućava online gledanje TV serija i filmova preko kompjutera, tableta ili pametnog telefona. U ekskluzivnom intervjuu Kerry otkriva tajne svog lika u seriji, te govori o Judy Smith, bivšoj zamjenici glasnogovornika Bijele kuće, koja je poslužila za Kerryn lik u Scandalu.

 

 

 

Kako ste se pripremali za lik koji igrate i svijet u kojem radi?

– Provela sam mnogo vremena s Judy Smith razrađujući svoj lik. Jadna Judy, niko joj nije rekao da sam ja glumica koja mnogo voli istraživati. Dala mi je sve svoje brojeve telefona, kućni, broj mobitela i na poslu,i rekla da je mogu nazvati u bilo koje doba. I jesam. Provele smo mnogo vremena zajedno. Mislim da sam malo izludjela Judy, ali mislim i da cijeni koliko poštujem njezin rad i koliko istinito i zorno želim predočiti svoj lik. I dalje razgovaramo i za svaku epizodu telefonski prođemo kako je ono čime se bavi povezano sa svakom epizodom, što je meni neprocjenjivo.

 

Kerry Washington

 

Ona je lik koji odmah i zavolimo i zamrzimo. Mrzite li je neko vrijeme? Zavolite li je poslije? Što mislite?

– Znate, sviđa mi se kad naša scenaristica Shonda kaže da voli stvarati likove s manama jer u stvarnosti svi mi imamo mane. Ne postoji nijedno ljudsko biće koje je savršeno, iako se mnogi od nas vole pretvarati da su takvi. Kad Shonda kaže da stvara likove s manama, želi reći da stvara stvarne ljude, ljude koji su trodimenzionalni, potpuno razvijeni, a to je užitak za svakog glumca jer je često na nama da stvorimo trodimenzionalnost lika. Prava je sreća kad to već dobijete. Volim glumiti komplicirane žene. No uvijek tražim dobro u liku. Recimo kad razmišljam o toj sceni, nisam okrutna prema njoj. Sve što kažem da će se dogoditi istina je. Da je lagala o svim tim stvarima, iako poslije saznamo da nije, ali da jest lagala, to bi joj se dogodilo i želim da toga bude svjesna kako bi znala što ne mora prolaziti. Ne maltretiram je. Pokušavam je zaštititi dok rješavam vlastitu krizu.

 

 

Što mislite o smještanju serije u svijet politike? Dugo je postojalo nepisano pravilo da gledatelji ne vole taj svijet u udarnom terminu.

– Kad se bavite kriznim menadžmentom, cool je što ne znate što vas čeka. Smještanje serije u Washington je uzbudljivo jer je Washington centar moći toliko različitih industrija i područja. Posve je nepredvidivo ko će u kojoj epizodi ući u naš ured, može to biti neko iz vojske, političar, osoba iz korporativnog svijeta, borac za radnička prava, slavna osoba, sportaš. Nikad ne znate ko će ući. Washington je uzbudljivo mjesto radnje, ali to nije politička serija jer rješavamo krize u svim područjima.

 

 

Gleda li porodica Obama seriju?

– Nisam ih pitala jer sam znala da će mene to često pitati, a ne želim ih dovoditi u takav položaj. No neki moji prijatelji koji rade u Bijeloj kući obožavaju seriju.

 

 

U Skandalu Afroamerikanka igra glavnu ulogu. To je prvi put u dramskoj TV seriji u 40 godina. Je li Vas to iznenadilo?

– Kad sam to čula, bila sam šokirana. Poslije sam pomislila: Nisam to vidjela nikad u životu, to bi značilo da je prošlo gotovo 40 godina. Shvaćam zašto se diže prašina, to jest šokantno. Nije šokantno što se to događa sada, nego što je toliko trebalo.

 

 

Kerry Washington1

 

Kako ste stvorili hemiju između Olivije i Fitza?

– Nismo je stvorili, ona jednostavno postoji. Ne volimo mnogo govoriti o tome da ne ureknemo. Mislim da poštovanje igra veliku ulogu. Tony i ja nikad prije nismo zajedno glumili, no u Washingtonu na Capitol Hillu govorili smo pred članovima Kongresa, upoznali smo se kroz politiku. Duboko poštujemo inteligenciju, profesionalnost, radnu etiku i talent onog drugog. Mislim da je poštovanje jedna od najvažnijih stvari u svakom odnosu.

 

 

Mislite li da Olivia i Fitz mogu živjeti sretno do kraja života?

– Ne znam. To je pitanje za Shondu Rhimes. Nadam se da će oboje naći sreću, ma što bilo potrebno. Oboje zaslužuju sreću, bit će zanimljivo vidjeti hoće li se to dogoditi i kako.

 

 

 

Radite mnogo stvari. Serije, filmove, politički ste aktivni. Kako sve to uspijete uskladiti?

– To je smiješno pitanje dok sjedim između dviju žena koje toliko rade svakog dana. Ne znam kako Shonda noću spava dok joj kroz misli jure likovi kompliciranih, nesavršenih života iz triju serija. Zabavno je igrati s Judy igru koja se zove “Gdje li je samo Judy Smith?“. Nazovem je i katkad mi ne može reći. “Ne mogu o tome, Kerry.” Mislim da imam sreće, u životu imam sreće jer sam okružena ženama koje izvrsno rade više stvari odjednom i koje pomažu u mnogim područjima. Mislim da je to najbolji odgovor. Vjerujte mi, te žene rade mnogo više od mene.

 

 

Pomažu li Vam? Očito vas inspiriraju.

– Nevjerojatno me inspiriraju producenti ove serije. Kad pogledate te žene, to je vrlo… Ne znam. Iako sam upravo rekla da ne služimo svi jednoj osobi, moram reći da kao ekipa služimo, osjećamo da im mnogo dugujemo jer su nam pružile priliku da budemo u ovoj seriji koju jako volimo. Svaki dan mnogo učimo jedni od drugih. Svaki dan kada dođem na snimanje serije, osjećam kao da slušam kolegij na magisteriju. Gledam kolege glumce i kradem korisne stvari, ali i učim o strateškom načinu razmišljanja, multitaskingu, povijesti. Ova nas serija sve obogaćuje. Nadamo se da će gledatelji uživati u seriji jednako koliko mi uživamo u njezinu stvaranju jer je to posao iz snova.

 

izvor_Pickbox

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Quasarr: Uspjeh mjerimo krugom slušatelja koji stvarno cijene naš rad