Novi trailer filma OPPENHEIMER donosi uznemirujuće pucketanje Geigerovog brojača

Datum objave
09/05/2023

U američkom gradiću u Los Alamosu 6. maja 1945. okupili su se ponajbolji fizičari i inženjeri i pod vodstvom američkog fizičara Roberta Oppenheimera izradili i uspješno testirali prvu atomsku bombu. Inžinjeri koji su radili na projektu znali su da postoji mogućnost da će ona uzburkati čitav svijet. Taj strah od atomske bombe opipljiv je u novom traileru filma Oppenheimer reditelja Christophera Nolana. Trailer je pun eksplozija i duboko uznemirujućeg pucketanja Geigerovog brojača.

Film je napisao i režirao Nolan po knjizi American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer Pulitzerom nagrađenih pisaca Kaija Birda i Martina J. Sherwina.

I u ovom filmu Nolan je radio praktične efekate i scene nuklerne eksplozije radio s poznatim stručnjakom za vizuelne efekte Andrewom Jacksonom.

U filmu glume Cillian Murphy, Matt Damon, Robert Downey, Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Kenneth Branagh, Benny Safdie i mnogi drugi.

Oppenheimer u kina stiže 21. jula.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Vučko trail
Povoljnije startnine za Vučko Trail do kraja februara