Creative & Fashion Industry – sva lica mode – prvi put u Banjoj Luci

Release Date
09/05/2023
naslovna fotografija
Neo Design

Na putu glamuroznog sjaja svjetskih metropola i manifestacija posvećenih modi, i najnovijim modnim trendovima Creative & Fashion Industry, u dva dana od Banja Luke će načiniti blještavi modni centar, predstavljajući ono najbolje iz regionalnog kreativnog svijeta.

U dvije večeri programa nastupit će osam dizajnera/ica iz BIH, regiona i Švajcarske. Svako od njih predstavit će svoje kolekcije u sklopu revijskog dijela, također stvari će biti izložene i u showroomu, koji će biti otvoren prve revijske večeri. Koncept showrooma je osmišljen tako da će priliku da se predstave Banjalučkoj i regoinalnoj publici osim dizajnera koji će nastupiti  dobiti i mnogi domaći proizvođači i lokalni brendovi iz oblasti tekstila, kože, obuće, starih zanata, izrade nakita. Osim gore navedenih svoje mjesto u showroomu će naći i firme koje nude razne vrste matrijala, proizvođače pozamanterije iz Republike Srpske.

 

UČESNICI/CE

  1. Nevena Ivanović – NEO design (SRB)
  2. Morana Krklec (HRV)
  3. Marta Miljanić (CG)
  4. Atelje 71 (Anre i Freya) – Erna Saljević (BIH)
  5. Miranda Kaloudis – MDK Zurich (Swiss)
  6. Marko Feher (BiH)

Dizajneri, producenti, scenografi, fotografi, kostimografi, vizažisti, frizeri, umjetnici i svi koji u svojim sferama djeluju na najprofesionalniji način, pojedinačni su elementi ove velike slagalice, koja uljepšava i unapređuje život svakog od nas, pa će i oni biti dio manifestacije.

Marko Feher / foto Edvin Kalić

Akcent je na značaju svakog od njih i predstavljanju potencijala koje Banja Luka ima, kako s aspekta proizvodnje, tako i sa aspekta saradnje sa kreativcima i pojedincima iz drugih gradova i država. Creative Fashion Industry će da pokaže moć spoja kulture i mode, kroz oči privrede i industrije, bez kojih nijedna zajednica ne može da funkcioniše u punom potencijalu.

Organizatori događaja su MODA d.o.o. Banja Luka i MDK, Cirih, Švajcarska.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.