Ovacije na svjetskoj premijeri filma DINA u Veneciji

Release Date
06/09/2021
fotografije
FBL / Blitz

Dugoiščekivana filmska adaptacija znanstveno-fantastičnog romana DINA pisca Franka Herberta, koju je režirao reditelj Denis Villeneuve, u petak je premijerno prikazana na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.

Svjetska je premijera filma popraćena osamminutnim ovacijama publike, dok je Oskarom nagrađena redateljica Chloe Zhao, koja je bila prisutna na premijeri filma, pozdravila redatelja Denisa Villeneuvea velikim zagrljajem tokom ovacija uzviknuvši FANTASTIČNO!

DINA je u manje od 24 sata osvojila nebrojeno sjajnih kritika i naslovnica, uključujući sljedeće: Izvanzemaljski u svakom smislu te riječi i filmsko iskustvo neviđeno do sada … Svjedoci smo pisanja historijei, jer je DINA jedan od rijetkih filmova koji će oblikovati ovo desetljeće kinematografije, The Hollywood Reporter.

– Dina Denisa Villeneuvea je film takve književne i emocionalne veličine da preplavi sva osjetila i emocije gledatelja. Ako sve prođe u redu, ovaj bi film mogao oživjeti naslijeđe Franka Herberta na isti način na koji je Jacksonov Gospodar prstenova oživio naslijeđe JRR -a Tolkiena, rekla je Clarisse Laughrey za The Independent.

Pred oduševljenu publiku su u Veneciji izašli Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Zendaya, Josh Brolin, Javier Bardem, Sharon Duncan-Brewster, Dave Bautista, Stellan Skarsgård i Chen Chang, a najviše vriska privukao je mladi Timothée Chalamet, koji je i ovog puta oduševio modnim odabirom.

Jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije je na sebe preuzeo veliku obavezu i nije razočarao, u kako već mnogi kritičari ocjenjuju, filmu godine.

DINA na velika platna stiže u distribuciji Blitz filma 21. oktobra u svim najprestižnijim kino formatima.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Tahaab Rais, čovjek sa više od 880 nagrada za efektivnost i strategiju dolazi na 11. Brending konferenciji