Pogledajte prvi teaser naučno-fantastičnog kratkog filma FUGITIVE autora ADISA KUTKUTA aka BILLAIN

Datum objave
13/08/2021

Film Fugitive temelji se na kratkoj priči koju je Adis Kutkut aka Billain napisao prije dvije godine o jednom od tri protagonista iz njegovog konceptualnog kratkog filma Nomad’s Revenge, koji je dio istoimenog albuma, izdatog 2019.

Ono što vam mogu otkriti je da ovaj film ulazi u ekstreme ljudskih eksperimentacija koje će zaživjeti i na našim prostorima u budućnosti, bilo našom ili inostranom inicijativom. Od tehnologije se ne može više pobjeći, ali da li tehnologija može pobjeći od vremena?  Suštinska sudbina ljudi i tehnologije je mnogo dublje isprepletena memorijama – koje nas čine onim što jesmo, ali nekad memorije i ne možemo birati. Granica između vremena i memorija nikad nije jasno definisana, veliki događaji su svjedoci tog fenomena. S pojavom i praksom kvantne fizike na povezanost vremena i prostora, a time i nas u njoj, vrijeme postaje ništavilo, i samo memorije ostaju kao zadnji svjedok čovječanstva, kaže nam Billi.

Animaciju potpisuje talentovani animator Cheng WeiZhi iz Tajvana u saradnji sa 3D modelerom Geordiejem Thirdom, poznatim kao Machine Cult, iz Škotske i ilustratorom Markom Gačnik iz Sarajeva, dok koprodukciju potpisuje Kontraplan iz Sarajeva.

Kako bi se održao razvoj filma, Fugitive ima svoju prvu liniju robe, simbol koji prikazuje #eyetifacts, tajanstvenu umjetnost kamenih očiju – nešto što je Adis ostavljao širom svijeta više od deset godina bez daljnjih objašnjenja.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Givenchy predstavlja novi miris u čast moćnoj ženstvenosti