Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic: Novi doživljaj korištenja pametnog sata

Release Date
13/08/2021

Kompanija Samsung Electronics predstavila je nove modele Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic i time započela novu eru inovacija pametnih satova. To su prvi pametni satovi sa novim operativnim sistemom Wear OS Powered by Samsung, koji je kreiran  u saradnji sa kompanijom Google, a opremljeni su najintuitivnijim Samsungovim korisničkim interfejsom do sada, One UI Watch. Serija Galaxy Watch4 Series se može pohvaliti unaprijeđenim hardverskim performansama i savršenijim, povezanijim korisničkim iskustvom nego ikada prije. Ovi novi uređaji su potpuno redizajnirani, kako bi predstavljali najbolje alate za kontrolu zdravlja korisnika.

Serija Galaxy Watch je doživjela ogroman rast jer su korisnici uvidjeli prednosti po zdravlje i pogodnosti nosivih uređaja, izjavio je dr TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. Shvatamo da je put ka zdravlju drugačiji za svaku osobu pa smo tako kreirali čitav niz funkcija za dobrobit pojedinca kako bi korisnici imali dublji i korisniji uvid u svoje opšte zdravstveno stanje.

 

 

Samsung najnaprednije funkcije za dobrobit zdravlja

Galaxy Watch4 opremljen je Samsung revolucionarnim bioaktivnim senzorom, koji se odlikuje manjim i kompaktnijim dizajnom, a pritom ne gubi ništa od preciznosti mjerenja. Ovaj novi 3-u-1 senzor koristi samo jedan čip koji precizno kontroliše tri moćna senzora zdravstvenih funkcija – optički puls, električno srce i analizu bioelektričnom impedansom – kako bi korisnici mogli da prate svoj krvni pritisak, otkriju nepravilan rad srca, mjere nivo kisika u krvi te prvi put i da izračunaju svoj tjelesni sastav. Sve navedene funkcije dostupne su samo na odabranim tržištima, nisu za osobe ispod 22 godine i namjene im nisu da zamijene tradicionalne metode dijagnoze ili ljekarskog liječenja.

Potpuno novi alat za mjerenje tjelesnog sastava korisnicima pruža dublji uvid u opšte zdravlje, potrošene kalorije i mjeri ključne karakterisike kao što su masa skeletnih mišića, bazalna metabolička stopa, procenat vode i masti u organizmu. Sada lako možete provjeravati tjelesni sastav na svom ručnom zglobu sa samo dva prsta. Za oko 15 sekundi senzor na vašem satu će prikupiti 2.400 različitih podataka.

Ovi pametni satovi dolaze sa brojnim funkcijama za dobrobit zdravlja kako biste pratili svoje dnevne aktivnosti i bili motivisani da date sve od sebe. Odaberite neke od brojnih vođenih vježbi, uživajte u grupnim izazovima sa prijateljima i porodicom ili napravite kućnu teretanu povezivanjem pametnog sata Galaxy Watch4 na svoj Samsung Smart TV, na čijem ekranu se prikazuje broj kalorija i puls za lakše praćenje. A kada ste spremni za odmor, serija Galaxy Watch4 nudi najkompletniju sliku vašeg obrasca spavanja do sadasa više detalja nego ranije. Ne samo da možete da detektujete zvuke hrkanja, već i da dobijete nivo kisika u krvi dok spavateZajedno sa naprednim rezultatima spavanja, vaš Galaxy Watch4 vam može pomoći da se bolje odmorite. Ovaj uređaj i softver nisu namijenjeni za korištenje u dijagnozi bolesti ili drugih stanja ili u liječenju, ublažavanju, tretiranju ili prevenciji bolesti. Rezultati mjerenja služe samo za lično informisanje korisnika.

 

Savršeno mobilno iskustvo uz korisnički interfejs One UI Watch i operativni sistem Wear OS Powered by Samsung

Jednostavnost, lakoća i efikasnost su glavne odlike platforme Galaxy pametnih satova – a uz  Samsungov potpuno novi korisnički interfejs One UI Watch i operativni sistem Wear OS Powered by Samsung, iskustvo korištenja Galaxy pametnih satova je još savršenije. Aplikacije koje su kompatibilne sa korisničkim intefejsom One UI Watch se automatski instaliraju na vaš sat kad se preuzmu na telefonu, a važna podešavanja – kao što su sati neometanja i blokirani pozivi – odmah se sinhronizuju. Funkcija omogućava da slušalice mogu baratati zvukom između telefona i sata, u zavisnosti od upotrebe. Također možete bez napora kontrolisati svoje mobilno iskustvo uz Bixby glas, pokretni ram i kontrolu pokreta. Dvaput pomjerite podlakticu gore i dole da primate pozive, dva puta okrenite zglob da ih odbijete  ili da odbijete obavještenja i alarme.

 

 

Snažne performanse direktno na vašem ručnom zglobu

Ovo nevjerovatno iskustvo podržava ozbiljno unapređenje hardvera, uključujući poboljšan procesor, bogatije displeje i proširenu memoriju. Serija Galaxy Watch4 se odlikuje prvim procesorom od 5nm u Galaxy satu – sa 20% bržim CPU i 50% više RAM-a, kao i 10 puta bržim GPU u odnosu na prethodnu generaciju. Zahvaljujući tome, skrolovanje i obavljanje više zadataka istovremeno na seriji Galaxy Watch4 je nesmetano i lako. Također je poboljšana rezolucija displeja na 450×450 piksela, tako da je vizuelni prikaz oštriji i detaljniji. A uz impresivnih 16GB memorije ćete imati dovoljno prostora da preuzimate i čuvate svoje omiljene aplikacije, muziku i fotografije – i budete sigurni da su sigurne zahvaljujući Samsung Knox sigurnosnoj platformi.

Samsung liderstvo u eSIM tehnologiji omogućava korisnicima da uživaju u slobodi da ne ponesu telefon sa sobom jer znaju da će se njihov pametni sat sinhronizovati i popuniti tu prazninu. Također znamo da je pouzdana baterija od suštinskog značaja za pametni sat. Baterija može da traje čak 40 sati bez punjenja, a kad vam je potrebno brzo punjenje, 30 minuta osigurava čak 10 sati trajanja baterije.

 

Cijena i dostupnost

Modeli Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic u maloprodaji će se naći od 27. avgusta. Oba sata imaju čuveni elegantni dizajn i tanji su od prethodnih generacija – kao i razne kaiševe i ekrane koji se mogu prilagoditi tako da odražavaju vaš jedinstven stil.

Galaxy Watch4 – naša moderna, minimalistička opcija dizajnirana za raznovrsnu cjelodnevnu upotrebu – dolazi u veličini od 40mm i 44mm, po početnoj cijeni od 529,00 BAM za Bluetooth verzije. Prilikom lansiranja će varijanta od 40mm biti dostupna u crnoj, srebrnoj i ružičasto-zlatnoj boji, dok će varijanta od 44mm biti u ponudi u crnoj, srebrnoj i elegantnoj zelenoj boji.

LTE povezivost dostupna samo na LTE modelima. Samostalno pozivanje glasom i samostalno slanje poruka na LTE verziji zahtijevaju početno uparivanje sa odgovarajućim Android 6.0 ili novijim pametnim telefonom i odvojenim bežičnim planom. Vaš operator može da ne podržava samostalne pozive glasom ili podrška može biti dostupna samo u nekim oblastima. Provjerite sa svojim operatorom za više informacija. Samostalna funkcija je ograničena ako upareni telefon nije uključen ili povezan na bežičnu mrežu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sarajevski bend Essence of Black predstavio novi singl IN MEMORIAM