Nephilim: Mlada dizajnerica Olya Sookie predstavila avangardnu kolekciju haljina

Iako diplomirana produkt dizajnerica, Olja Luetić je za svoju prvu ljubav izabrala modu. S prebivalištem u Makarskoj, ova mlada djevojka se polako, ali sigurno probija na modnoj sceni. Mlada Makaranka i dalje nije odustala od svog prvotnog zvanja, produkt dizajnera te je tako nastavila stvarati rasvjetna tijela koja su vrlo slične estetike kao i modna kolekcija Nephilim u kojoj prevladavaju identične linije. Također u svoj rad ubraja i keramiku koja je potpuna suprotnost od onoga što inače stvara jer prevladavaju meke i organske forme.

 

Cijela ljubav prema umjetnosti je započela od malih nogu, pa je i logičan slijed bio srednja umjetnička škola u Splitu i Akademija Likovnih Umjetnosti u Sarajevu, objašnjava nam Olja koja za sebe nikada nije mislila da će se baviti modnom umjetnosti, ali tokom godina njezina sredstva izražavanja su prerasla u nešto sasvim drugačije.

 

olya-sookie-1

 

S obzirom na to da je moje dugogodišnje obrazovanje bilo bazirano na strogim industrijskim formama, bilo je i za očekivati da će moj modni izričaj biti dosljedan, kaže Olja.

 

Metri i metri crnog i bijelog šifona, zajedno s predimenzionalnim krilima i elastičnom vrpcom koja je baza svih njenih kreacija, čine nesvakidašnju avangardnu haljinu.

 

Inspiraciju sam pronašla u riječi Nephilim, kako sam nazvala kolekciju, a koja označava polubogove ili poluanđele, kako u kojem tumačenju, gdje sam željela stvoriti kreacije u kojima se žena osjeća poletno, magično i posebno kao da je prava boginja, kaže nam Olja koja u skoroj budućnosti ima velike planove. Prvo što je na tapeti je predstavljanje dijela kolekcije na Circular de la Mode te brojni drugi projekti koji zasada moraju ostati u tajnosti.

 

Modni editorijal je snimljen u saradnji sa sarajevskom fotografkinjom Majom Topčagić koja je za potrebe snimanja doputovala u Makarsku, a sama Olja se našla u ulozi modela. Kolekciju možete potražiti i online.

 

olya-sookie-4 olya-sookie-3 olya-sookie-5 olya-sookie-6 olya-sookie-7 olya-sookie-8 olya-sookie-9 olya-sookie-10 olya-sookie-11 olya-sookie-12 olya-sookie-13 olya-sookie-14 olya-sookie-15

 

 

tekst_I.Ivanac

foto_Maja Topčagić

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Marni kampanja za jesen/zimu 2015.