Nephilim: Mlada dizajnerica Olya Sookie predstavila avangardnu kolekciju haljina

Iako diplomirana produkt dizajnerica, Olja Luetić je za svoju prvu ljubav izabrala modu. S prebivalištem u Makarskoj, ova mlada djevojka se polako, ali sigurno probija na modnoj sceni. Mlada Makaranka i dalje nije odustala od svog prvotnog zvanja, produkt dizajnera te je tako nastavila stvarati rasvjetna tijela koja su vrlo slične estetike kao i modna kolekcija Nephilim u kojoj prevladavaju identične linije. Također u svoj rad ubraja i keramiku koja je potpuna suprotnost od onoga što inače stvara jer prevladavaju meke i organske forme.

 

Cijela ljubav prema umjetnosti je započela od malih nogu, pa je i logičan slijed bio srednja umjetnička škola u Splitu i Akademija Likovnih Umjetnosti u Sarajevu, objašnjava nam Olja koja za sebe nikada nije mislila da će se baviti modnom umjetnosti, ali tokom godina njezina sredstva izražavanja su prerasla u nešto sasvim drugačije.

 

olya-sookie-1

 

S obzirom na to da je moje dugogodišnje obrazovanje bilo bazirano na strogim industrijskim formama, bilo je i za očekivati da će moj modni izričaj biti dosljedan, kaže Olja.

 

Metri i metri crnog i bijelog šifona, zajedno s predimenzionalnim krilima i elastičnom vrpcom koja je baza svih njenih kreacija, čine nesvakidašnju avangardnu haljinu.

 

Inspiraciju sam pronašla u riječi Nephilim, kako sam nazvala kolekciju, a koja označava polubogove ili poluanđele, kako u kojem tumačenju, gdje sam željela stvoriti kreacije u kojima se žena osjeća poletno, magično i posebno kao da je prava boginja, kaže nam Olja koja u skoroj budućnosti ima velike planove. Prvo što je na tapeti je predstavljanje dijela kolekcije na Circular de la Mode te brojni drugi projekti koji zasada moraju ostati u tajnosti.

 

Modni editorijal je snimljen u saradnji sa sarajevskom fotografkinjom Majom Topčagić koja je za potrebe snimanja doputovala u Makarsku, a sama Olja se našla u ulozi modela. Kolekciju možete potražiti i online.

 

olya-sookie-4 olya-sookie-3 olya-sookie-5 olya-sookie-6 olya-sookie-7 olya-sookie-8 olya-sookie-9 olya-sookie-10 olya-sookie-11 olya-sookie-12 olya-sookie-13 olya-sookie-14 olya-sookie-15

 

 

tekst_I.Ivanac

foto_Maja Topčagić

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
PLUSMINUS FASHION predstavio novu kolekciju pod nazivom BLUE PERIOD