Basheskia & Edward EQ i Alban Ukaj predstavljaju video za pjesmu BLACKBIRD

Datum objave
29/10/2021

Basheskia & Edward EQ predstavljaju video za pjesmu Blackbird, koja je dio njihovog novog albuma Seven Lessons with Mehmed Begić objavljenog u septembru 2021. godine. Beograd, Niš, Pirot, Sarajevo i Santo Domingo su gradovi u kojima je sniman video koji je režirala Dragana Nikolić, a ovo je njena treća saradnja sa bendom.

Pjesma Blackbird je realizirana u saradnji sa Albanom Ukajem, koji je pjevao i odsvirao sve dionice na saksofonu. Tekst pjesme, kao i svih ostalih na albumu, potpisuje pjesnik Mehmed Begić. Produkciju su radili Nedim Zlatar i Leonardo Sarić, dok je za mastering bio zadužen Vlado Džihan (Milkshop Mastering). Izdavač albuma je sarajevski label Podmornica.

Video mozete pogledati na Youtube, a cijeli allbum je dostupan na svim digitalnim servisima. Podržati rad muzičara možete kupovinom albuma putem platforme Bandcamp.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Film NAJSRETNIJI ČOVJEK NA SVIJETU premijerno prikazan na Venecija Film Festivalu