Basheskia & Edward EQ i Alban Ukaj predstavljaju video za pjesmu BLACKBIRD

Release Date
29/10/2021

Basheskia & Edward EQ predstavljaju video za pjesmu Blackbird, koja je dio njihovog novog albuma Seven Lessons with Mehmed Begić objavljenog u septembru 2021. godine. Beograd, Niš, Pirot, Sarajevo i Santo Domingo su gradovi u kojima je sniman video koji je režirala Dragana Nikolić, a ovo je njena treća saradnja sa bendom.

Pjesma Blackbird je realizirana u saradnji sa Albanom Ukajem, koji je pjevao i odsvirao sve dionice na saksofonu. Tekst pjesme, kao i svih ostalih na albumu, potpisuje pjesnik Mehmed Begić. Produkciju su radili Nedim Zlatar i Leonardo Sarić, dok je za mastering bio zadužen Vlado Džihan (Milkshop Mastering). Izdavač albuma je sarajevski label Podmornica.

Video mozete pogledati na Youtube, a cijeli allbum je dostupan na svim digitalnim servisima. Podržati rad muzičara možete kupovinom albuma putem platforme Bandcamp.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.