Hibrid predstavlja novi video spot i album IZGUBLJENI

Sarajevski producent Hibrid nam predstavlja novi video spot, zajedno sa cijelim albumom, za pjesmu Izgubljeni. Nakon predstavljanja spota i pjesme Sanjam, te nakon promocije spota i albuma održane u punoj dvorani kina Meeting Point, danas su spot i album dostupni na društvenim mrežama, te na svim digitalnim prodavnicama muzike poput iTunes, Beatport, Deezer, Bandcamp, itd.

 

hibrid 1

 

Pjesmu Izgubljeni, Hibrid potpisuje zajedno sa Belmom Zvizdić koja je pjesmu upotpunila vokalom, a video za pjesmu je realizovan u saradnji Spektroom Studio i Submarine Vibes. Glumica u spotu je mlada studentica Akademije Scenskih Umjetnosti u Sarajevu, Lidija Kordić.

 

Hibrid-Izgubljeni

 

Debitantni Hibridov album Izgubljeni, sastavljen od 12 pjesama koje zbog svoje žanrovske neodređenosti svrstavamo u eksperimentalnu elektronsku muziku. Kroz emotivne melodije i jedinstvenu atmosferu muzike, Hibrid nam prenosi osjećaj izgubljenosti u haosu današnjice, potragu za izlazom i rješenjem, te kritički osvrt na neke od loših navika svijeta u kojem živimo. Njegov najzreliji uradak do sada, Izgubljeni je album sa kojim Hibrid pokazuje da se granice elektronske muzike i dalje mogu pomjeriti. Album je upotpunjen zanimnjivim crtežima za svaku pjesmu i kratku misao o pjesmi. Gosti na albumu su Belma Zvidzić, Amina Kovačević i Adnan Salihović. Crteže i dizajn je radio Mehmed Meša Mešanović, a mix i master je rađen u Studiju Chelia. Album je izdat u produkciji domaćeg digitalnog labela Submarine Vibes.

 

Već danas, album se našao na 52. poziciji Electronica žanra na najvećoj digitalnoj prodavnici elektronske muzike Beatportu, što uz dosadašnje odlične kritike, predstavlja značajan uspjeh za Hibrida i priznanje za kvalitet njegove muzike.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=eQpa5iqsFaQ&list=PLJGFWXwnViELCWo0jJ9bYiY4GZc5hO7P1&index=4[/youtube]

 

Podržati Hibridov rad možete kupovinom albuma koji sadrži CD, knjižicu, download code po cijeni 10KM, ili ostalog promo materijala. Također album je moguće kupiti putem online prodavnica muzike: iTunesBeatportDeezerBandcampDirect Buy, Juno.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.