Održana revija domaćeg modnog brenda Plusminus Fashion

U sarajevskom Mikser Houseu 19.12. održala se modna revija na kojoj je predstavljena nova kolekcija domaćeg modnog brenda PlusMinus Fashion. Događaj je organizovan u saradnji sa NLB bankom koja je podržala ovaj mladi modni brend. Svi prisutni u ovom zanimljivom eventu uživali su kratko, ali dovoljno da im u sjećanju ostanu komadi odjeće koje je mlada dizajnerica Ena Dujmović ovom prilikom predstavila.

 

Odrzana revija domaceg modnog brenda Plusminus Fashion (1)

 

Ideja koja prati Plusminus simbioza je mode i umjetnosti, tačnije grafike kao crteža i linijskog riješenja. U svakoj Plusminus kolekciji dizajnerica surađuje s umjetnicima grafičarima koji imaju zanimljivu likovnost i priču koja stoji iza njihovog rada. Cilj je promovisati umjetnost te učiniti svaki komad jedinstvenim i prepoznatljivim.

 

Grafike mladih grafičara Denisa Haračića i Mirze Rahmanovića poznatijih kao Anima studio već neko vrijeme plijene pažnju, te je ovo bila prilika da zajedno rade na kolekciji koja je predstavljena. Svaki komad odjeće s potpisom Plusminus fashion ručno je štampan tehnikom dubokog tiska, s ciljem da se na moderan način prezentuje danas pomalo zapostavljena grana umjetnosti – grafika.

 

Odrzana revija domaceg modnog brenda Plusminus Fashion (2) Odrzana revija domaceg modnog brenda Plusminus Fashion (3) Odrzana revija domaceg modnog brenda Plusminus Fashion (4) Odrzana revija domaceg modnog brenda Plusminus Fashion (5) Odrzana revija domaceg modnog brenda Plusminus Fashion (6) Odrzana revija domaceg modnog brenda Plusminus Fashion (8)

foto_Nikola Blagojević/Spektroom

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.