ART BY TEA: Rukom oslikana kolekcija inspirisana djelima renesansnog slikara Sandra Botticellija

Dizajnerica Tea Zubović predstavila je lookbook za novu kolekciju ART BY TEA za proljeće i ljeto 2017. Rukom oslikana kolekcija inspirisana je najpoznatijim djelima renesansnog slikara Sandra Botticellija Rođenje Venere i Alegorija proljeća. Likovi i pejzaš sa Botticellijevih slika, kao i ideje ljubavi, ljepote, prirodnog sklada, prevazilaze okvire slika i renesanog perioda, a oživljavaju u sadašnjem vremenu na odjeći oslikanoj likovima iz klasične mitologije i floralnim motivima, te u naborima svile koji asociraju na morske valove iz kojih je Venera rođena, na dah proljetnog vjetra kojim je dospjela do obale, donoseći ljubav i proljetno buđenje prirode.

 

ART BY TEA (1)

 

Kolekcija je romantična i lepršava. Preovladavaju pastelne boje, uz obaveznu crnu i bijelu. Slikarski preovladavaju floralni motivi, stilizirani tako da naglase raskoš svilenih tkanina, uz nekoliko odabranih likova sa Botticellijevih slika.

 

ART BY TEA (3)

 

Fotografije i set za kampanju su osmišljeni kao ekstenzija same ideje za kolekciju. Fotografije su snimljene u Nacionalnoj galeriji BiH. Alegorijski motivi, likovi i pejzaž sa Botticellijevih djela izlaze iz okvira i površine slika i oživljavaju na odjeći i u modernom galerijskom prostoru. Baš kao što se proljeće svake godine iznova rađa i baš kao što se na Botticellijevoj Primaveri nimfa Kloris transformira u Floru, tako je proljetna vegetacija iznikla iz samih zidova galerije, a proljeće i sve što ono simbolizira se ponovo rodilo u prostoru umjetničke galerije i modernog vremena.

 

ART BY TEA (5)

 

Styling i concept vizualnog identiteta kampanje potpisuju Tea Zubović, Zlata Zubović i Adela Bišćević. Za fotografije kampanje bio je zadužen fotograf Edvin Kalić ispred čijeg objektiva su se našle BH manekenke Lara Sutović, Lejla Muminović, Jovana Gurović i Merima Darman. Make up potpisuje Maja Koristović-Talović, a frizuru Ante Vukojević. Styling je upotpunjen luksuznim nakitom poznatog brenda Zlatarne Celje.

 

ART BY TEA (4)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.