ART BY TEA: Rukom oslikana kolekcija inspirisana djelima renesansnog slikara Sandra Botticellija

Dizajnerica Tea Zubović predstavila je lookbook za novu kolekciju ART BY TEA za proljeće i ljeto 2017. Rukom oslikana kolekcija inspirisana je najpoznatijim djelima renesansnog slikara Sandra Botticellija Rođenje Venere i Alegorija proljeća. Likovi i pejzaš sa Botticellijevih slika, kao i ideje ljubavi, ljepote, prirodnog sklada, prevazilaze okvire slika i renesanog perioda, a oživljavaju u sadašnjem vremenu na odjeći oslikanoj likovima iz klasične mitologije i floralnim motivima, te u naborima svile koji asociraju na morske valove iz kojih je Venera rođena, na dah proljetnog vjetra kojim je dospjela do obale, donoseći ljubav i proljetno buđenje prirode.

 

ART BY TEA (1)

 

Kolekcija je romantična i lepršava. Preovladavaju pastelne boje, uz obaveznu crnu i bijelu. Slikarski preovladavaju floralni motivi, stilizirani tako da naglase raskoš svilenih tkanina, uz nekoliko odabranih likova sa Botticellijevih slika.

 

ART BY TEA (3)

 

Fotografije i set za kampanju su osmišljeni kao ekstenzija same ideje za kolekciju. Fotografije su snimljene u Nacionalnoj galeriji BiH. Alegorijski motivi, likovi i pejzaž sa Botticellijevih djela izlaze iz okvira i površine slika i oživljavaju na odjeći i u modernom galerijskom prostoru. Baš kao što se proljeće svake godine iznova rađa i baš kao što se na Botticellijevoj Primaveri nimfa Kloris transformira u Floru, tako je proljetna vegetacija iznikla iz samih zidova galerije, a proljeće i sve što ono simbolizira se ponovo rodilo u prostoru umjetničke galerije i modernog vremena.

 

ART BY TEA (5)

 

Styling i concept vizualnog identiteta kampanje potpisuju Tea Zubović, Zlata Zubović i Adela Bišćević. Za fotografije kampanje bio je zadužen fotograf Edvin Kalić ispred čijeg objektiva su se našle BH manekenke Lara Sutović, Lejla Muminović, Jovana Gurović i Merima Darman. Make up potpisuje Maja Koristović-Talović, a frizuru Ante Vukojević. Styling je upotpunjen luksuznim nakitom poznatog brenda Zlatarne Celje.

 

ART BY TEA (4)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zavirite ‘behind the scenes’ revije KOZARA ETHNO FUSION dizajnera Marka Fehéra