INVERT: Jesenji hit komadi brenda Plusminus Fashion

Release Date
26/10/2017
fotografije
Maja Topčagić

Kreativni tim brenda Plusminus predstavio je mini kolekciju INVERT, koja se sastoji od tri zanimljiva komada odjeće. Kolekcija Invert kao takva zapravo u bukvalnom smislu znači izvrnuti, jer se svaki komad iz ove kolekcije može nositi na dvije strane. Materijal kojeg su koristili za izradu je vodootporan, te su ovo Plusminus kišne suknje i mantili. Svaka suknja ili mantil mogu se nositi sa crne strane koje je kombinovana i nosiva sa bijele ili srebrne strane na kojoj se nalaze grafike. Krojevi su jednostavni i funkcionalni, te svakako zamišljeni kao dio svakodnevnog outfita. Ideja je obične komade iz naše svakodnevnice učiniti drugačijim i posebnim.

plusminus 2017 (3)

Ideja koja prati Plusminus simbioza je mode i umjetnosti, tačnije grafike kao crteža i linijskog riješenja. U svakoj Plusminus kolekciji sarađujemo sa umjetnicima grafičarima koji imaju zanimljivu likovnost i priču koja stoji iza njihovog rada. Želimo promovisati umjetnost te učiniti svaki naš komad jedinstvenim i prepoznatljivim.Grafike mladih grafičara Denisa Haračića i Mirze Rahmanovića poznatijih kao Anima studio već neko vrijeme plijene ppažnju, te je ovo bila prilika da zajedno radimo na našoj novoj kolekciji Invert. Cilj nam je razviti modnu priču koja iza sebe ima koncept koji je prepoznatljiv, te biti dio jedne generacije koja mijenja svijest i podržava domaću proizvodnju, rekla nam je Ena Dujmović, dizajnerica koja stoji iza brenda Plusminus.

Ovaj put ekipa je odustupila od pravila snimanja, te su odlučili da se na ovom shootingu zabave i pokažu kako oni nose Plusminus dizajn.

– Ovaj put nismo angažovali modele nego smo željeli da svi koji inače pripremaju set budu na fotografijama. Maja Topčagić kao fotografkinja uvijek je otvorena za nove ideje, te smo realizovali shooting na kojem su se dizajnerica Ena Dujmović, stilistica Lejla Emrić i sama Maja kao fotograf našle zajedno ispred objektiva, kaže Ena.

Prodajno mjesto gdje možete potražiti Plusminus komade je concept store Bazerdžan i Mikser House u Sarajevu.

plusminus 2017 (5) plusminus 2017 (6) plusminus 2017 (7) plusminus 2017 (8) plusminus 2017 (10) plusminus 2017 (11) plusminus 2017 (12) plusminus 2017 (13) plusminus 2017 (14) plusminus 2017 (15) plusminus 2017 (16)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.