Besplatne usluge za žene oboljele od karcinoma dojke u Think Pink Centru

Release Date
31/05/2023

U prva dva mjeseca svog rada Centar za osnaživanje zdravlja žena u Bosni i Hercegovini – Think Pink Centar usluge koje poboljšavaju kvalitet života pružio je desetinama oboljelih od karcinoma dojke. Postali su servis za oboljele žene, ali i edukativni centar o prevenciji najučestalijeg karcinoma kod žena sa fokusom na usluge koje najčešće ne mogu dobiti odmah u zdravstvenom sistemu.

Sve pacijentice oboljele od karcinoma dojke obavještavamo da u Think pink centru mogu preuzeti:

  • Pakete prve pomoći za žene operisane u posljednjih godinu dana
  • Perike i pokrivala za glavu
  • Silikonske proteze
  • Edukativni materijal

Pacijentice se mogu prijaviti i na jednu od aktivnosti koje trenutno provode:

  • Individualna i grupna psihoterapija pacijentica oboljelih od karcinoma dojke
  • Tjelovježba
  • Konsultacije sa medicinskim stručnjacima
  • Nutricionističko savjetovanje

Uskoro u Think Pink Centru počinje i psihoterapija za članove porodica oboljelih žena. Centar se nalazi na adresi Trg fra Grge Marića 4/II (pored katedrale u Sarajevu). Sve usluge i aktivnosti koje pružamo su besplatne. Molimo sve pacijentice da dolazak najave  putem broja telefona +387 66 000 395.

Uz aktivnosti u Think Pink Centru organizacija je u mjesecu maju obezbijedila 1100 besplatnih mamografskih pregleda, ultrazvuka dojke, dodatnih ginekoloških pregleda, te mjerenja šećera i pritiska za žene u ruralnim dijelovima Bosne i Hercegovine. Počeli su i pripreme za najveći društveno odgovorni događaj u našoj zemlji Race For The Cure koji će biti održan 1. oktobra. Narednog vikenda u Sarajevu će okupiti i predsjednice 20 udruženja pacijentica oboljelih od karcinoma dojke iz cijele države.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
VELAHAVLE objavio video za pjesmu SLABO KONTAŠ