Đerđef seke: Spoj bh. ručnog veza sa modernim motivima i tehnikama vezenja

Đerđef seke su mali brend iz Kiseljaka koji spaja tradiciju bh. ručnog veza sa modernim motivima i tehnikama veza. Svoje proizvode baziraju na praksama održivog načina života, pa tako stari komad odjeće za tren postaje moderan. Izrađuju i platnene cekere, a za uređenje doma i radnog prostora izrađuju vez na đerđefima i u ramovima.

 

djerdjef seke (1)

 

Inspirisane kulturnim i historijskim naslijeđem naše domovine, stvaramo šarene svjetove u granicama Bosne i Hercegovine i, vodeći se željama naših kupaca, činimo svaki komad platna odrazom njihove vlastite mašte. Za one koji sami žele okusiti čari veza, nudimo setove za vez pomoću kojeg je kroz nekoliko koraka moguće izraditi malo umjetničko djelo. Pažljivim ubodima igle mi svaki motiv oko nas pretvaramo u umjetnost, kažu nam Đerđef seke.

 

U svakom od nas je jedan kreativac, a ako želiš da probudiš svog – tu je njihov set za vez. Uz super jednostavna objašnjena, savladati ćeš osnove veza i nekoliko različitih tipova boda.

 

Pitajte sve što vas zanima u vezi sa vezenjem ili naručite neki od njihovih radova putem Facebook stranice Đerđef seke ili Instagrama Sisterhoop.bh.

 

djerdjef seke (3)

djerdjef seke (5) djerdjef seke (4)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.