Fashion komentar by Jaan Amir Alić: Ekipa filma ŽABA

Publici 23. Sarajevo Film Festivala sinoć je u okviru Open Air programa prikazan film ŽABA, bosanskohercegovačkog reditelja Elmira Jukića, koji je odlučio da istoimenu predstavu, koja godinama puni teatre i oduševljava publiku širom bivše Jugoslavije, prebaci i na filmsko platno. Uloge su Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Ilir Tafa, Nermin Omić, Alisa Čajić-Drmać, Vlasta Velisavljević, Sadžida Šetić i Mugdim Avdagić.

 

Zeko, brico i bivši borac sa PTSP-om, poziva brata Bracu i prijatelja Švabu na Bajram. Namjerava da iskoristi praznično raspoloženje, te brata, kockara i alkoholičara, nagovori da se promijeni. Braco ga ne želi slušati i ne shvata priču ozbiljno. Zeko uzima britvu i prislanja je na Bracin vrat, te silom iznudi od njega obećanje da će se promijeniti. Braco bijesan odlazi, ne želeći ga više ikad vidjeti, a Švabo predlaže Zeki da posjeti psihijatra. Kad ostane sam, bez jedinog prijatelja i brata, Zeko uzima bombu. Izvjesno samoubistvo sprečava dolazak Mukija, mladića koji ide od vrata do vrata i prodaje knjige.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=S65vNaIifHc[/youtube]

 

S obzirom na to da se najčešće mediji bave modnim izborom žena na crvenom tepihu, zamolili smo Jaana Amira Alića, country managera visokoselektivnih parfemskih brendova i jednog od nama najdražih Instagramera cije postove rado pratimo, da nam komentira odjevne kombinacije Moamera Kasumovića, Elmira Jukića, Aleksandra Seksana, Emira Hadžihafisbegovića, Ilira Tafa i Mirsada Tuke.

 

sff cetrvrta noc 2017 (7)

 

 

Moamer Kasumović_Moamer ima svoj Ifazon, koji mu pristaje i svaki put to maksimalno iskoristi. Odlična kombinacija košulje sa odijelom, ništa pretjerano, a i dalje zanimljivo. Kada bih dijelio ocjene, rekao bih odličan.

 

Elmir Jukić, možda silver i black nije moja najdraža kombinacija, Elmiru to savršeno stoji, ide mu uz cjelokupni image i samim srebrom svoj dojam je podigao na glamurozniji, veći nivo. Bravo!

sff cetrvrta noc 2017 (17)

 

Aleksandar Seksan_Nisam najsretniji izborom, na premijere i red carpet kakvi god bili, trebate imati odijelo. Ma kakav god bili tip osobe, ono se mora naći. Mogu mu progledati kroz prste, jer je ciljao na totalno cool varijantu sa obućom, koja je luda i zanimljiva, pa bih rekao da ipak cjelokupni dojam može da prođe.

 

Emir Hadžihafizbegović_E sad s druge strane, imate ove što pronađu odijelo, ali pogrešno ili kupljeno prije rata (poznata podjela prije i poslije). Svaki muškarac treba da ima jedno tamno klasično odijelo, za svaku prigodu i nema dalje izvlačenja oko toga. Ne štedite, iskoristit će se tokom godine razne prigode, a evo i premijere. Dakle, samo jedno klasično tamno odijelo. Međutim, ono što bih posebno pohvalio u vezi s filmom ‘Žaba’ je Emirova gluma, koja je nevjerovatna, tako da je ostalo manje važno.

 

sff cetrvrta noc 2017 (13)

 

Ilir Tafa_Odlično odijelo, međutim, da sam modni stilist sugestirao bih da se košulja uvijek stavlja u hlače odijela, sako se uvijek kopča na fotografisanju. Dvije sitnice da budete odlični!

 

Mirsad Tuka_Zgodan mouškarac, pa mu onda sve i pristaje. Osim što dobro izgleda, on je tipičan primjer kako bez puno pametovanja, možete izgledati odlično. Klasika odijelo, dobar kroj, zakopčan sako i čak taj trend izbacivanja kravate kao dodatka mi je savršen. Festival jeste opušteniji nego drugi, pa je ok da se bude i bez leptir mašne. Sve u svemu, njegov styling izgleda za deset.

 

sff cetrvrta noc 2017 (5)

foto_FBL

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
KARL FOR EVER: Upriličen event u čast Karlu Lagerfeldu, jednom od najvećih modnih dizajnera u historiji