Film Jasmile Žbanić, dobitnik tri nagrade Evropske filmske akademije, među kojima i za najbolji film, dostupan online na Ondemand.kinomeetingpoint.ba

Release Date
14/12/2021

Film “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić, dobitnik tri nagrade Evropske filmske akademije: nagrade za najbolji evropski film, za najbolju rediteljicu – Jasmila Žbanić i najbolju glumicu – Jasna Đuričić, dostupan je online na VoD platformi kina Meeting Point.

Film o genocidu u Srebrenici online je dostupan gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu.

Radnja filma Quo Vadis, Aida? (BiH, Austrija, Rumunija, Holandija, Njemačka, Poljska, Francuska, Norveška i Turska, 2020., 103 min.) događa se u Bosni u julu 1995. Aida radi kao prevoditeljica za mirovne snage Ujedinjenih Nacija u Srebrenici. Kada srpska vojska zauzme grad, članovi njene porodice nađu se među hiljadama civila koji pokušavaju pronaći utočište u UN bazi. Kao prevodilac na pregovorima u Srebrenici, Aida ima pristup ključnim informacijama. Šta očekuje nju i njenu porodicu – spas ili smrt? Šta bi ona trebala uraditi?

Glavne uloge u filmu su ostvarili Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh, Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović, Edita Malovčić.

Film je osvojio nekoliko međunarodnih nagrada, a bio je nominiran za Oscara® u kategoriji za najbolji film na stranom jeziku kao kandidat Bosne i Hercegovine.

Kod za gledanje filma Quo Vadis, Aida? može se kupiti na Ondemand.kinomeetingpoint.ba

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.