Film Jasmile Žbanić, dobitnik tri nagrade Evropske filmske akademije, među kojima i za najbolji film, dostupan online na Ondemand.kinomeetingpoint.ba

Datum objave
14/12/2021

Film “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić, dobitnik tri nagrade Evropske filmske akademije: nagrade za najbolji evropski film, za najbolju rediteljicu – Jasmila Žbanić i najbolju glumicu – Jasna Đuričić, dostupan je online na VoD platformi kina Meeting Point.

Film o genocidu u Srebrenici online je dostupan gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu.

Radnja filma Quo Vadis, Aida? (BiH, Austrija, Rumunija, Holandija, Njemačka, Poljska, Francuska, Norveška i Turska, 2020., 103 min.) događa se u Bosni u julu 1995. Aida radi kao prevoditeljica za mirovne snage Ujedinjenih Nacija u Srebrenici. Kada srpska vojska zauzme grad, članovi njene porodice nađu se među hiljadama civila koji pokušavaju pronaći utočište u UN bazi. Kao prevodilac na pregovorima u Srebrenici, Aida ima pristup ključnim informacijama. Šta očekuje nju i njenu porodicu – spas ili smrt? Šta bi ona trebala uraditi?

Glavne uloge u filmu su ostvarili Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh, Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović, Edita Malovčić.

Film je osvojio nekoliko međunarodnih nagrada, a bio je nominiran za Oscara® u kategoriji za najbolji film na stranom jeziku kao kandidat Bosne i Hercegovine.

Kod za gledanje filma Quo Vadis, Aida? može se kupiti na Ondemand.kinomeetingpoint.ba

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kako častimo žene? Ilustracije Vanje Lazić