MARKO FEHER predstavio kolekciju ‘7’

Sinoć je u sklopu Nivea Fashion Weeka u Sarajevu modni dizajner Marko Fehér predstavio ready to wear kolekciju koja nosi naziv 7. Izabrao je taj naziv kolekcije, jer mu, kako kaže, broj 7 znači mnogo, a i ovo je njegova 7. samostalna kolekcija. Po simbolici to je sveti broj i obično donosi sreću. U velikim civilizacijama, počevši od egipatske, simbol je vječnog života, potpun ciklus i dinamično savršenstvo. Uz broj 7 se veže i siva boja.

 

MARKO FEHER (1)

 

Kao i do sad i ova kolekcija nije namijenjena muškarcima ili ženama, kreirana je za sve one koji je osjećaju bez obzira na rasnu, rodnu ili bilo koju drugu pripadnost. Materijali u kolekciji su uglavnom vuna i eko koža, a ovaj put Marko se poigrao teksturom i nekim materijalima sa kojima do sada nije radio.

 

Marko je do sada ostvario velike uspjehe, kolekcije i svoj rad prezentovao je u svim državama bivše Jugoslavije, a pored toga i na 5. najvećem Fashion Weeku u svijetu, Vancouver Fashion Week, također bio je objavljen u prestižnom britanskom magazinu Vogue, kao prvi i za sada jedini bh. dizajner, i njegov brend je od ove godine baziran u Londonu gdje je i registrovan.

 

Marko Feher

 

https://instagram.com/p/-Hzv9gvLTy/

Marko Feher   (2) Marko Feher   (3)Marko feher 1

 

https://instagram.com/p/-H0hJOvLVN/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Novu radnu sedmicu započnite sa malom crvenom haljinom