U Sarajevu upriličena modna revija AFTERLIFE

Predstavljeno pet kolekcija

Datum objave
23/02/2023
tekst
FBL
fotografije
Amina Ahmetagić i Zlata Hodžić

Prva ovogodišnja revija u organizaciji Impakt tima desila se u prostorijama Akademije likovnih umjetnosti 20. februara 2023. godine. Revija je nazvana Afterlife, a svoje kreacije predstavilo je pet mladih dizajnera i dizajnerica od kojih su čak četvoro studenti Akademije likovnih umjetnosti, sa Odsjeka za produkt dizajn i slikarstvo. Dizajneri koji su učestvovali sa svojim kreacijama su: Dani Živko, Amina Džindo, Samir Mrković, Emina Veladžić i Kristina Tambur.

Impakt tim: Naida Kustura, Ana Elena Banduka, Kristina Tambur i Samir Mrković

Prije samog početka revije publika je imala priliku čuti tačku kvarteta saksofona, studenata Muzičke akademije Sarajevo. Nastupili su Ivona Šiško, Zoja Vuković, Rijad Šarić i Mirza Sijerčić. Cjelokupni događaj pratila je muzika za koju je bula zaslužna DJane Mex.

Koncept same revije kao i naziv Afterlife blisko su povezani sa dress kodom – sve crno, gdje se stavlja akcenat na kontrast publike u crnom i modela u bijelom. Na taj način, zajedno sa performansom kvarteta nastojali smo napraviti koheziju između publike, kreacija i muzike. Kreativnost dizajnera vješto je djelovala u odabiru materijala i tehnika izrade, kaže Impakt tim.

Kristina Tambur
Kristina Tambur

Mnoge od kreacija napravljene su upcycling metodom što nas opet vraća na sami naziv Afterlife – život nakon smrti.

Već smo pisali o sjajnom timu koji stoji iza IMPAKT pokreta, a koji su u nedostatku modnih događaja u Sarajevu odlučili  pokrenuti ovu novu modnu priču. IMPAKT postoji i djeluje kao neformalna grupa od 2021. godine, a čini ga tim od četvoro mladih: Naida Kustura, Ana Elena Banduka, Kristina Tambur i Samir Mrković.

Dani Živko
Dani Živko
Samir Mrković

 

Kristina Tambur
Kristina Tambur
Emina Veladžić
Samir Mrković
Samir Mrković
backstage ‘Afterlife’
backstage ‘Afterlife’
backstage ‘Afterlife’
backstage ‘Afterlife’

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Look dana: Daisy RIDLEY