U Sarajevu upriličena modna revija AFTERLIFE

Predstavljeno pet kolekcija

Release Date
23/02/2023
tekst
FBL
fotografije
Amina Ahmetagić i Zlata Hodžić

Prva ovogodišnja revija u organizaciji Impakt tima desila se u prostorijama Akademije likovnih umjetnosti 20. februara 2023. godine. Revija je nazvana Afterlife, a svoje kreacije predstavilo je pet mladih dizajnera i dizajnerica od kojih su čak četvoro studenti Akademije likovnih umjetnosti, sa Odsjeka za produkt dizajn i slikarstvo. Dizajneri koji su učestvovali sa svojim kreacijama su: Dani Živko, Amina Džindo, Samir Mrković, Emina Veladžić i Kristina Tambur.

Impakt tim: Naida Kustura, Ana Elena Banduka, Kristina Tambur i Samir Mrković

Prije samog početka revije publika je imala priliku čuti tačku kvarteta saksofona, studenata Muzičke akademije Sarajevo. Nastupili su Ivona Šiško, Zoja Vuković, Rijad Šarić i Mirza Sijerčić. Cjelokupni događaj pratila je muzika za koju je bula zaslužna DJane Mex.

Koncept same revije kao i naziv Afterlife blisko su povezani sa dress kodom – sve crno, gdje se stavlja akcenat na kontrast publike u crnom i modela u bijelom. Na taj način, zajedno sa performansom kvarteta nastojali smo napraviti koheziju između publike, kreacija i muzike. Kreativnost dizajnera vješto je djelovala u odabiru materijala i tehnika izrade, kaže Impakt tim.

Kristina Tambur
Kristina Tambur

Mnoge od kreacija napravljene su upcycling metodom što nas opet vraća na sami naziv Afterlife – život nakon smrti.

Već smo pisali o sjajnom timu koji stoji iza IMPAKT pokreta, a koji su u nedostatku modnih događaja u Sarajevu odlučili  pokrenuti ovu novu modnu priču. IMPAKT postoji i djeluje kao neformalna grupa od 2021. godine, a čini ga tim od četvoro mladih: Naida Kustura, Ana Elena Banduka, Kristina Tambur i Samir Mrković.

Dani Živko
Dani Živko
Samir Mrković

 

Kristina Tambur
Kristina Tambur
Emina Veladžić
Samir Mrković
Samir Mrković
backstage ‘Afterlife’
backstage ‘Afterlife’
backstage ‘Afterlife’
backstage ‘Afterlife’

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Brend LOLA tees će vas ove zime ugrijati novom blagdanskom kolekcijom