Instalacija kosovskog umjetnika Petrita Halilaja krasit će Palacio de Cristal u Madridu

Nakon izlaganja u muzejima i art centirma kao što su Fondazione Merz, HangarBicocca i Bundeskunsthalle, kosovarski umjetnik Petrit Halilaj će predstaviti svoj novu rad u Kristalnoj palači u Madridu u organizaciji Reina Sofia muzeja. Instalacija će biti izložena od 17. jula 2020. do 28. februara 2021.

 

petrit halilaj

 

Riječ je o radu usko povezanom s njegovom biografijom, novijom historijom njegove zemlje i posljedicama političkih i kulturnih napetosti u regiji. Halilaj koristi sjećanja iz djetinjstva, a cilj je raščlaniti pojmove kao što su dom, nacija i kulturni identitet, te prevesti to subjektivno iskustvo u plastične forme pomoću kojih poziva na razmišljanje o globalnim okolnostima koje presijecaju i uništavaju društva i njihove kulture.

 

 

petrit halilaj 3

 

Privatna iskustva i okolnosti predstavljaju povod za stvaranje novih privatnih ili kolektivnih priča koje vode do složenih i ambicioznih instalacija koje uvijek uspostavljaju dijalog s prostorom koji ih pozdravlja.

 

Tako ovaj kosovski umjetnik intervenira u Kristalnoj palači kako bi stvorio instalaciju temeljenu na kiparskim elementima i biljnim oblicima koji imaju određenu sličnost s parkom Retiro.

 

petrit halilaj 2

 

fotografije_Museo Reina Sofia

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Otkrijte AVON LIFE mirise koje je kreirao Kenzo Takada