NATAŠA KONJEVIĆ naslikala mural UTOČIŠTE

Selo Pucari, u Kozarskoj Dubici, dobilo je mural pod nazivom Utočište, koji je na porodičnoj kući Babića naslikala banjalučka umjetnica Nataša Konjević, piše Mondo.

 

Konjevićeva je završila Akademiju umjetnosti u Banjoj Luci, a trenutno pohađa master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsjek Grafika i knjiga. Ona je dobitnica brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, do sada je postavila šest samostalnih izložbi, a učestvovala je na mnogim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu u proteklih osam godina.

 

https://instagram.com/p/BXIJMYwnTsV/

 

Na ideju da svoju djedovinu umjetnički ukrasi došao je Saša Babić, koji je rodom iz Pucara, a trenutno živi i radi u Gradišci. Babić kaže da je veliki ljubitelj umjetnosti, te da je oslikavanje murala trajalo osam dana.

 

Još prije nekoliko godina drugi umjetnici ukrasili su bunar u dvorištu, kao i neke druge detalje domaćinstva. Ja nisam bogat čovjek, nego ljubitelj umjetnosti i kada sam želio postaviti mural na djedovu kuću, preporučili su mi Konjevićevu, koja važi za najuspješniju u našoj zemlji za oslikavanje fasada, rekao je za Mondo Babić.

 

On je najavio da će naredno ljeto u dvorištu kuće postaviti i teleskop koji je nedavno nabavio, a koji će besplatno moći koristiti svi koji to žele, te je pozvao sugrađane ljubitelje umjetnosti da slobodno posjete domaćinstvo u Pucarima i pogledaju najnoviji mural umjetnice Nataše Konjević.

 

foto_Igor Kalaba

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
alt-J objavili album RELAXER