NATAŠA KONJEVIĆ naslikala mural UTOČIŠTE

Selo Pucari, u Kozarskoj Dubici, dobilo je mural pod nazivom Utočište, koji je na porodičnoj kući Babića naslikala banjalučka umjetnica Nataša Konjević, piše Mondo.

 

Konjevićeva je završila Akademiju umjetnosti u Banjoj Luci, a trenutno pohađa master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsjek Grafika i knjiga. Ona je dobitnica brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, do sada je postavila šest samostalnih izložbi, a učestvovala je na mnogim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu u proteklih osam godina.

 

https://instagram.com/p/BXIJMYwnTsV/

 

Na ideju da svoju djedovinu umjetnički ukrasi došao je Saša Babić, koji je rodom iz Pucara, a trenutno živi i radi u Gradišci. Babić kaže da je veliki ljubitelj umjetnosti, te da je oslikavanje murala trajalo osam dana.

 

Još prije nekoliko godina drugi umjetnici ukrasili su bunar u dvorištu, kao i neke druge detalje domaćinstva. Ja nisam bogat čovjek, nego ljubitelj umjetnosti i kada sam želio postaviti mural na djedovu kuću, preporučili su mi Konjevićevu, koja važi za najuspješniju u našoj zemlji za oslikavanje fasada, rekao je za Mondo Babić.

 

On je najavio da će naredno ljeto u dvorištu kuće postaviti i teleskop koji je nedavno nabavio, a koji će besplatno moći koristiti svi koji to žele, te je pozvao sugrađane ljubitelje umjetnosti da slobodno posjete domaćinstvo u Pucarima i pogledaju najnoviji mural umjetnice Nataše Konjević.

 

foto_Igor Kalaba

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Severina na naslovnici knjige Maxa Bunkera, tvorca stripa ALAN FORD