SAMUSA: Sarajevo udahnuto u dizajnerski nakit arhitekte Tarika Musakadića

Kada je prije osam godina završio Arhitektonski fakultet u Sarajevu, Tarik Musakadić nije ni slutio da će samo nekoliko godina poslije stečeno znanje ukomponovati sa stoljetnom porodičnom zlatarskom tradicijom i da će njegove dizajnerske komade nakita određivati upravo arhitektura Sarajeva.

 

Mapa Baščaršije / naušnice
Mapa Baščaršije / naušnice

Sve je krenulo kao hobi i priprema ispita sa mlađom sestrom koja studira grafički dizajn. Rodile su se prve skice, jedna je napravljena kao čestitka prijateljima za rođenje djeteta, a završila kao nacrt prvog dizajna nakita. Bio je to prsten Sarajevo ring motivisan sa pet historijskih objekata: Begovom džamijom, Sahat kulom, Sebiljem, Kozijom ćuprijom i turbetima. Ideje su se nizale i danas SAMUSA nakit broji oko dvadeset različitih modela, inspirisanih dugogodišnjom historijom i tradicijom Sarajeva.

 

Vitraž Vijećnice / privjesak
Vitraž Vijećnice / privjesak

Upravo spoj tradicije i moderne arhitekture, kroz oštre i jednostavne linije, SAMUSA nakit čini vrlo prepoznatljivim, autentičnim i unikatnim.

 

bosanski cilim 1 bosanski cilim 2 bosanski cilim mapa bascarsije nausnice 2 mapa bascarsije privjesak mapa bascarsije prsten mapa bascarsije prsten rozeta sa katedrale prsten sarajevo ring simbol sunca sa stecka vijecnica 1

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kratki reklamni film kuće COCO DE MER nakon kojeg ćete misliti samo na seks