Na bh. tržište stigli parfemi brenda ZADIG&VOLTAIRE

Godine 1997. sudbina rock zvijezde Zadiga i njegovog revolucionarnog filozofa Voltairea inspirisala je Thierryja Gilliera da kreira novi francuski luksuzni brend, Zadig & Voltaire, chic i ležeran, mladalački, umjetnički, pariški, ženstven i muževan. Mnogo više od svakodnevnog.

 

zadig and voltaire

 

 

Kad je riječ o prestižnoj kući Zadig & Voltaire postoji samo jedno pravilo: budite ono što jeste, u potpunosti. To sve je ambicija bez granica ovog brenda i predstavlja njihov modni manifest.

 

Zadig & Voltaire je osmislio izmiješanu siluetu – fleksibilnu, dinamičnu i rock kombiniran sa urbanim ali i dalje žilavim utjecajem. To je stav nemira – biti rock znači biti svoj. Slobodan, siguran u svoju buntovnu eleganciju, osjećati se dobro u vlastitoj koži.

 

 

 

UMJETNOST KAO INSPIRACIJA

 

Sa diplomom sa Parsons School of Design u New Yorku i strašću za skupljanje umjetnina, osnivač Thierry Gillier crta svoju odlučnu modernu rock inspiraciju izvedenu iz moderne umjetnosti. Bilo da su u njegovoj kancelariji, izloženi u radnjama ili kod kuće, njegovi najdraži dijelovi oblikuju raspoloženje koje teče kroz njegove kolekcije. Izvorni manifest živopisne, chic i casual mode. Sloboda da izrazite sebe u potpunosti.

 

 

zadig and voltaire 1

 

OPOJNA IGRA ZAVOĐENJA

 

U Sarajevu su nedavno predstavljena dva parfema iz Zigid&Voltaire kolekcije – This is Him i This is Her. Razbijanje kalupa sa nonšalantnošću da bi se stvorio živopisni susret dva junaka i njihovih mirisa. Samostalno, dvije bočice predstavljaju revoluciju ljubavi. Strastvenu ljubav u crnom i bijelom. Umjetnička slika oblikovana rockom. Ženstvena bijela. Muževna crna. Izmedju harmonije i prirode, ona i on, zajedno u opojnoj igri zavođenja. Jedno protiv drugog, njihove jednobojne bočice postaju jedno. Ostavljaju trag za njima, stav, dvije bezvremenske esencije.

 

zadig and voltaire (8)

 

Dizajn bočice je elegantan i jednostavan. Inspirisan savremenom umjetnošću, željeli smo da se fokusiramo na minimalistički dizajn. Crno i bijelo. Kao simbol suprotnosti i privlačnosti izmedju muškaraca i žena, izjavila je Cecilia Bonstrom, umjetnična direktorica brenda.

 

 

 

OD MODE DO MIRISA

 

Usklađivanje osnivača Thierryja Gilliera i internacionalnih stručnjaka proizvođača parfema Beaute Prestige International, partnera od povjerenja najvećih imena u modi i genija iza kultnih mirisa. Da bi kreirali mirisni stav Zadiga & Voltairea, BPI je uzeo dio brendovog DNK i prenio ga u dva alter ega mirisa.

 

ONA, ON: suprotnosti koje se privlače. Umjetnost je inspiracija koja je besplatna u Parizu. U njihovim tragovima se nalazi elegantni potpis sandalovine. Živopisni stav u crnom i bijelom. Tradicionalni miris vlada bočicama koje izgledaju oštećeno. One stvaraju napetost i pričaju istinitu priču: alhemija jednog para, zauvijek mlada. Nova dva mirisa Zadig & Voltaire crpe iz vrijednosti brenda da bi stvorili neočekivano, susret dva bezvremenska mirisa. HIM/HER manifest mirisa sa unikatnim DNK.

 

zadig and voltaire (9)

 

Vrijedni materijali su kombinirani, svaka nota je izjava koja je oličenje ležernog i chic stila brenda. Gornje note odražavaju jake i jasne ličnosti koje određuju ton: jasmin za nju, citrus za njega. Harmonije su postignute sa kestenom i tamjanom. Slatka vanilija. Muževna crna i ženstvena bijela pronalaze savršenu ravnotežu u nepredvidljivom. Iza sebe ostavljaju trag mirisa koji opisuje pariški umjetnički život: sandalovina, potpis Zadiga & Voltairea koji stvara ovisnost.

 

 

THIS IS HIM! DRVENAST, ORIJENTALNI MIRIS

 

Kreiran od strane Nathalie Lorson i Aurelion Guichard (Firmenich). Crn. Moćan. Gospodin rocker sa borbenim duhom. Ova urbana skitnica ojačava svoje samopouzdanje sa začinjenim tamjanom, grejpfrutom i crnim biberom. Muževnost sa mekim srcem – pola vanilija, pola tamjan. Slobodni duh sa divljim instiktom: sandalovina, potpis Zadiga & Voltairea. Nesputani moderni junak, odlučno muževan. Ovo je ON!

 

zadig and voltaire (10)

 

 

 

 

 THIS IS HER! DRVENAST, CVJETNI MIRIS

 

Kreiran od strane Sidonie Lancesseur i Michaela Almairaca (Robertet). Bijelo. Istinito. Pariška elegancija obmotana nježnom svilom i kašmirom. Mlada, nemirna ljepota razmetljivo prska cvijetni buket arapskog jasmina razrijeđenim ružičastim biberom. Slatkoća sa rock duhom napravljena od kestena i vanilije. Slobodna kao i njen izgled, njena ženstvenost je potvrđena sa intenzivnom, drvenastom i mliječnom baznom notom: Samouvjerena, nepredvidljiva, neodoljiva. Ovo je ONA!

 

zadig and voltaire (7)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
TOM FORD mirisi stigli na bh. tržište