Na bh. tržište stigli parfemi brenda ZADIG&VOLTAIRE

Godine 1997. sudbina rock zvijezde Zadiga i njegovog revolucionarnog filozofa Voltairea inspirisala je Thierryja Gilliera da kreira novi francuski luksuzni brend, Zadig & Voltaire, chic i ležeran, mladalački, umjetnički, pariški, ženstven i muževan. Mnogo više od svakodnevnog.

 

zadig and voltaire

 

 

Kad je riječ o prestižnoj kući Zadig & Voltaire postoji samo jedno pravilo: budite ono što jeste, u potpunosti. To sve je ambicija bez granica ovog brenda i predstavlja njihov modni manifest.

 

Zadig & Voltaire je osmislio izmiješanu siluetu – fleksibilnu, dinamičnu i rock kombiniran sa urbanim ali i dalje žilavim utjecajem. To je stav nemira – biti rock znači biti svoj. Slobodan, siguran u svoju buntovnu eleganciju, osjećati se dobro u vlastitoj koži.

 

 

 

UMJETNOST KAO INSPIRACIJA

 

Sa diplomom sa Parsons School of Design u New Yorku i strašću za skupljanje umjetnina, osnivač Thierry Gillier crta svoju odlučnu modernu rock inspiraciju izvedenu iz moderne umjetnosti. Bilo da su u njegovoj kancelariji, izloženi u radnjama ili kod kuće, njegovi najdraži dijelovi oblikuju raspoloženje koje teče kroz njegove kolekcije. Izvorni manifest živopisne, chic i casual mode. Sloboda da izrazite sebe u potpunosti.

 

 

zadig and voltaire 1

 

OPOJNA IGRA ZAVOĐENJA

 

U Sarajevu su nedavno predstavljena dva parfema iz Zigid&Voltaire kolekcije – This is Him i This is Her. Razbijanje kalupa sa nonšalantnošću da bi se stvorio živopisni susret dva junaka i njihovih mirisa. Samostalno, dvije bočice predstavljaju revoluciju ljubavi. Strastvenu ljubav u crnom i bijelom. Umjetnička slika oblikovana rockom. Ženstvena bijela. Muževna crna. Izmedju harmonije i prirode, ona i on, zajedno u opojnoj igri zavođenja. Jedno protiv drugog, njihove jednobojne bočice postaju jedno. Ostavljaju trag za njima, stav, dvije bezvremenske esencije.

 

zadig and voltaire (8)

 

Dizajn bočice je elegantan i jednostavan. Inspirisan savremenom umjetnošću, željeli smo da se fokusiramo na minimalistički dizajn. Crno i bijelo. Kao simbol suprotnosti i privlačnosti izmedju muškaraca i žena, izjavila je Cecilia Bonstrom, umjetnična direktorica brenda.

 

 

 

OD MODE DO MIRISA

 

Usklađivanje osnivača Thierryja Gilliera i internacionalnih stručnjaka proizvođača parfema Beaute Prestige International, partnera od povjerenja najvećih imena u modi i genija iza kultnih mirisa. Da bi kreirali mirisni stav Zadiga & Voltairea, BPI je uzeo dio brendovog DNK i prenio ga u dva alter ega mirisa.

 

ONA, ON: suprotnosti koje se privlače. Umjetnost je inspiracija koja je besplatna u Parizu. U njihovim tragovima se nalazi elegantni potpis sandalovine. Živopisni stav u crnom i bijelom. Tradicionalni miris vlada bočicama koje izgledaju oštećeno. One stvaraju napetost i pričaju istinitu priču: alhemija jednog para, zauvijek mlada. Nova dva mirisa Zadig & Voltaire crpe iz vrijednosti brenda da bi stvorili neočekivano, susret dva bezvremenska mirisa. HIM/HER manifest mirisa sa unikatnim DNK.

 

zadig and voltaire (9)

 

Vrijedni materijali su kombinirani, svaka nota je izjava koja je oličenje ležernog i chic stila brenda. Gornje note odražavaju jake i jasne ličnosti koje određuju ton: jasmin za nju, citrus za njega. Harmonije su postignute sa kestenom i tamjanom. Slatka vanilija. Muževna crna i ženstvena bijela pronalaze savršenu ravnotežu u nepredvidljivom. Iza sebe ostavljaju trag mirisa koji opisuje pariški umjetnički život: sandalovina, potpis Zadiga & Voltairea koji stvara ovisnost.

 

 

THIS IS HIM! DRVENAST, ORIJENTALNI MIRIS

 

Kreiran od strane Nathalie Lorson i Aurelion Guichard (Firmenich). Crn. Moćan. Gospodin rocker sa borbenim duhom. Ova urbana skitnica ojačava svoje samopouzdanje sa začinjenim tamjanom, grejpfrutom i crnim biberom. Muževnost sa mekim srcem – pola vanilija, pola tamjan. Slobodni duh sa divljim instiktom: sandalovina, potpis Zadiga & Voltairea. Nesputani moderni junak, odlučno muževan. Ovo je ON!

 

zadig and voltaire (10)

 

 

 

 

 THIS IS HER! DRVENAST, CVJETNI MIRIS

 

Kreiran od strane Sidonie Lancesseur i Michaela Almairaca (Robertet). Bijelo. Istinito. Pariška elegancija obmotana nježnom svilom i kašmirom. Mlada, nemirna ljepota razmetljivo prska cvijetni buket arapskog jasmina razrijeđenim ružičastim biberom. Slatkoća sa rock duhom napravljena od kestena i vanilije. Slobodna kao i njen izgled, njena ženstvenost je potvrđena sa intenzivnom, drvenastom i mliječnom baznom notom: Samouvjerena, nepredvidljiva, neodoljiva. Ovo je ONA!

 

zadig and voltaire (7)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pravila intimne njege