Chino Moreno iz Deftonesa dolazi s projektom Crosses u Zagreb

Release Date
08/02/2024
foto
Brian Ziff

Chino Moreno iz Deftonesa i producent i multiinstrumentalist Shaun Lopez predstavljaju svoj projekt ††† (Crosses) u zagrebačkoj Tvornici kulture u utorak 11. juna 2024.

Premijerni nastup u našim krajevima događa se u sklopu Familiar World turneje koja prati izlazak novog albuma Goodnight, God Bless, I Love You, Delete. Dugoočekivani materijal dvojac vodi na nastupe po sjevernoj Americi, od kojih su neki sedmicama unaprijed rasprodani, kao i po Evropi, a nastup u Hrvatskoj bit će jedini u regiji.

Chino Moreno, vokalist i tekstopisac metal benda Deftones, i Shaun Lopez, gitarist rock benda Far i muzički producent, spojili su pojedinačne talente u zajednički projekt ††† (Crosses). Kao jedan od  najcjenjenijih vokalista, Moreno je hvaljen zbog činjenice da u trenu može prebaciti vokal s nježnog tenora u probadajući vrisak, a upravo je to poveznica njegovim brojnim projektima. Muzika koju stvara s Lopezom kao ††† (Crosses) odlikuju modularni synthovi kao i vokali koji prenose duboke emocije, a mediji zvuk opisuju kao dark wave ili dark pop.

Najnoviji album Goodnight, God Bless, I Love You, Delete predstavlja osobne osvrte na brojne ideje kao i dugogodišnje kreativno prijateljstvo, a sve je povezano s minimalističkim aranžmanima i Morenovim pamtljivim vokalom. Najavljen singlovima Invisible Hand, Light as a Feather i Ghost Ride, album je pun kontrasta između emocija i eklektičnih muzičkih stilova. Album uključuje i singl Big Youth na kojem gostuje El-P iz Run The Jewels, kao i Girls Float † Boys Cry na kojem je The Cureov Robert Smith.

Sve je počelo 2011. godine u LA-u uz EP †  i nasljednika EP††. Tri godine kasnije objavljuju hvaljeni istoimeni album ††† (Crosses), a 2022. EP PERMANENT.RADIANT koji im je donio brojne pohvale muzičke kritke. Pratio ga je i EP PERMANENT.RADIANT.REMIXED na kojem su radila imena kao što su Hudson Mohawke, AWAY ili Machinedrum.

Goodnight, God Bless, I Love You, Delete novi je dugoočekivani materijal koji je donio brojne pohvale medija, a primjerice The Clash hvali synthevima nabijenu muziku, tekstove i Morenov vokal dok sam Moreno za muziku kaže da je minimalna i opuštajuća, poput one kakvu sluša kad ne vrišti u glavi.

Novi album ujedno vraća ††† (Crosses) na svjetske pozornice, a zagrebačka publika doživjet će ovaj hvaljeni dvojac u Tvornici kulture.

Ulaznice u prodaju kreću u četvrtak 15. februara od 10:00 sati po prvoj cijeni od 26 eura. Ta cijena će vrijediti do 17. marta, a dan nakon penje se na 29 eura. Na dan koncerta za ulaznice će trebati izdvojiti 33 eura. Kupiti se mogu online na Eventimu  Entriu i na njihovim prodajnim mjestima, dok će hard copy ulaznice biti dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.