Trailer za igricu SCARS ABOVE prikazan na ceremoniji otvaranja Gamescoma

Release Date
24/08/2022

Trailer za Scars Above, izazovnu naučno-fantastičnu pucačku akcionu avanturu iz trećeg lica srpskog gaming studija Mad Head Games, prikazan je svijetu na sinoćnoj ceremoniji otvaranja Gamescoma u Kelnu, jedne od najvećih gaming konferencija.

Igra kombinuje zadovoljstvo prevazilaženja izazova  i uzbudljivu, zamršenu priču smještenu u misteriozni vanzemaljski svijet. Gledatelji širom svijeta bili su u prilici da isprate uvodni dio igre, ali i da zavire u druge sekvence igre.

Igra je već neko vreme u razvoju, a planirano je da izađe početkom 2023. za PC, Playstation i Xbox. Izdavač je Plaion (nekadašnji Koch Media) koji će igru na tržište lansirati pod svojim ogrankom Prime Matter.

 

Zaplet igre

Gigantska, misteriozna vanzemaljska struktura se pojavljuje u Zemljinoj orbiti i šokira cijeli svijet. Dobija naziv Metahedron i specijalni tim (Sentient Contact Assessment and Response team – SCAR) sačinjen od naučnika i inženjera je poslat da ga istraži.

Stvari ne idu po planu i Metahedron, prkoseći zakonima fizike, šalje tim na misterioznu vanzemaljsku planetu. Protagonistkinja je dr. Kate Ward, član SCAR-a, koja se budi ošamućena i sama u čudnom, neprijateljskom okruženju. Odlučna da preživi, kreće u potragu za svojom posadom i u razotkrivanje misterije iza onoga što se dogodilo.

 

O kreatorima

Mad Head Games je jedan od pionira razvoja video igara u Srbiji. Osnovan 2011. godine, a trenutno broji 150 zaposlenih i kancelarijama u Beogradu, Novom Sadu i Sarajevu. Studio je do sada izdao čak 66 igara, a nakon što je prije dvije godine postao dio globalnog giganta Saber Interactive (studija u okviru Embracer Groupa), u potpunosti se okrenuo razvoju akcionih igara za PC i konzole.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
OFF predstavio program takmičarskog dugometražnog filma