Mad Head Games studio za razvoj video igara otvara kancelarije u BIH!

Release Date
04/07/2022

Mad Head Games, jedan od vodećih regionalnih studija za razvoj video igara, otvorio je kancelariju u Sarajevu. Studio u potpunosti podržava rad od kuće i zapošljava ljude širom regiona, a otvaranje nove kancelarije je dio planiranog jačanja prisustva na BiH podneblju koje je prepoznato kao bogato talentima.

Kompanija Mad Head Games je prije dvije godine postala dio globalnog giganta Saber Interactive (studija u okviru Embracer Groupa), u čijem se portfoliju nalaze studiji zaslužni za kultne gaming naslove: Metro, World War Z, HALO: The Master Chief Collection, Mount & Blade II: Bannerlord, Pay Day…

Sarajevski ilustrator i crtač, Enis Čišić dio je tima Mad Head Games

Od svog osnivanja 2011. godine Mad Head Games je izdao 66 igara, a studio se nakon akvizicije u potpunosti okrenuo razvoju akcionih igara za PC i konzole. Trenutno radi na dvije igre: na akcionoj sci-fi avanturi Scars Above, i na još uvijek nenajavljenoj akcionoj igri baziranoj na jednoj kultnoj horor franšizi.

Sarajevo je treći grad u kojem je Mad Head Games prisutan, nakon Novog Sada i Beograda, i nove vijesti iz ovog studija nas tek čekaju. Ovaj projekat je veliki korak ka jačanju i uključivanju BiH u regionalnu game dev scenu koja se sve većim slovima upisuje na globalnu gaming mapu.

Spisak otvorenih pozicija je moguće pogledati ovdje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.