Nedostajat će nam lik Samanthe

Release Date
14/01/2021
fotografija
HBO

Vijest da nove epizoda kultne serije Seks i grad ponovo dolaze na male ekrane srušila je internet. Međutim, to što se Kim Cattrall, koje je glumila Samanthu, neće pridružiti zabavu potakla je brojna nagađanja o njenim razlozima. Zapravo i nije baš iznenađujuće to što se neće pojaviti u novim epizodama, jer je ranije jasno istaknula razloge zbog kojih neće biti u nastavku filma. Što je na neki način i potvrdila jednim lajkom na Twitteru. Naime, jedan od njenih obožavatelja je napisao: Apsolutno volim Seks i grad i koliko sam tužan jer se Samantha neće vratiti, u isto vrijeme aplaudiram tome što ona radi ono što je najbolje za nju i da je ovo odličan dokaz stavljanja sebe na prvo mjesto. Svaka čast, @Kimcattrall.

 

Kim je lajkovala ovaj komentar i na taj načina rekla šta misli o svom povratku u seriju. Kad je prije nekoliko godina bila riječ o snimanju novog dijela filma, rekla je za Daily Mail: Ovdje nije riječ o više novca. Nije riječ o više scena. Nije riječ niti o jednoj od tih stvari. Ovdje se radi o jasnoj odluci, moćnoj odluci mog života da završim jedno poglavlje i započnem drugo. Sad mi je 61.

Uprkos o glasinama o svađi, Sarah Jessica Parker je istaknula kako je između nje i Cattrall sve u najboljem redu. Na nedavnom komentaru na Instagramu koji je sugerirao da ona ne volim Kim, Parker je odgovorila: Ne. Nije tačno da je volim. Nikad nisam to rekla. Nikad ne bih to rekla. Samantha nije dio ove priče, ali će uvijek biti dio nas. Bez obzira gdje i šta mi radili. 

Ostaje nejasno na koji način će opravdati Samanthinu odsutnost. Kad je spisateljica Taffy Brodesser-Akner tvitnula: Molim vas napišite prijedlog zapleta koji objašnjava Samanthinu odsutnost, SJP je odgovorila da ima olovku i papir spremne. X, sugerirajući da je spremna za prijedloge. 

Kako će opravdati njenu odsutnost, još uvijek ne znamo, ali znamo da nam već sad nedostaje Samantha.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.