Novi Galaxy S21 Ultra okupio legende britanske umjetničke scene

Release Date
15/01/2021
fotografije
Samsung

Kompanija Samsung Electronics predstavila je galeriju radova legendarnog britanskog fotografa Rankina, u potpunosti snimljenu novim Samsung Galaxy S21 Ultra pametnim telefonom. U saradnji sa britanskom rep umjetnicom, pjevačicom i tekstopiscem Stefflon Don, Samsung i Rankin odali su počast kultnim ženskim muzičarkama ’80-ih godina prošlog vijeka, koje su inspirisale današnje muzičke zvijezde, iz korijena promijenile kulturu i otvorile put novoj generaciji vizionara.

Rankin

Kombinujući duh osamdesetih sa moćnom energijom modernih društvenih mreža, Rankin i Stefflon Don poigrali su se ovom legendarnom erom, kreirajući fotografije i video sadržaje za Instagram i TikTok. Boje, stil i estetika sadržaja potupuno su transformisani uz pomoć sočiva na kameri Samsung Galaxy S21 Ultra telefona. Kao uređaj koji pomjera granice onoga što jedan pametni telefon može da uradi, S21 Ultra omogućio je Rankinu i Stefflon Don da dostignu novi nivo kreativnosti i izražavanja i podijele ga sa publikom na društvenim mrežama. Ovaj tip medija stvorio je novu formu umjetnosti, te je čitava jedna generacija korisnika društvenih mreža posvećena stvaranju, dijeljenju i gledanju sadržaja na svojim mobilnim uređajima, a Rankin se ovim projektom priključio tom rastućem trendu.

– Sastavni dio mog kreativnog procesa jeste istraživanje novih tehnika i metoda za stvaranje revolucionarnih sadržaja. Radeći sa Steflon, kompanijom Samsung i Galaxy S21 Ultra telefonom, uspio sam da probudim u sebi novi vid kreativnosti, pritom ostajući vjeran sebi i svojoj estetici. Radio sam ono što volim, i to u potpunosti na pametnom telefonu – kreirao, snimao, uređivao sadržaje pogodne za društvene mreže, na način koji je promijenio moj rad izvan onoga što sam mislio da je moguće, izjavio je Rankin i dodao da je veoma ponosan što su imali priliku i da odaju počast inspirativnim legendama ’80-ih, koje su u svoje vrijeme slobodno izražavale svoju individualnost, a danas nastavljaju da motivišu nove generacije. Sa njim se složila i Stefflon Don, rekavši da su umjetnici iz ’80-ih godina prošlog vijeka utabali put ka uspjehu muzičarima poput nje, te da je saradnja sa kompanijom Samsung i Rankinom bila izvanredna prilika da se oda priznanje njihovom sjajnom stilu i energiji.

Koristeći profesionalnu kameru Galaxy S21 Ultra telefona i njenu 8K Video Snap funkciju, Rankin je sa lakoćom mogao da iz 8K video zapisa izvuče fotografije visoke rezolucije, bilježeći svaki živopisni detalj sa snimanja u formi fotografija i video snimaka, kao stvorene za dijeljenje na društvenim mrežama. Nova Director’s View funkcija omogućila je Rankinu da pregleda i odabere najbolje fotografije, kako bi u potpunosti prenio duh ’80-ih, dok Vlogger View pruža mogućnost istovremenog snimanja videa prednjom i zadnjom kamerom, mijenjanje kadrova i zumiranje do 100 puta uz 100x Space Zoom.

Telefon Galaxy S21 Ultra predstavlja najnovije poglavlje decenijske tradicije Galaxy S serije, koja pruža vrhunsko mobilno iskustvo. S21 serija dolazi u tri modela koji odgovaraju različitim životnim stilovima – Galaxy S21 i S21+ nude najnovije flagship iskustvo koje će korisnicima pomoći da izvuku maksimum iz svakog trenutka, dok S21 Ultra donosi najsavremeniju tehnologiju onima koji uvijek žele da budu jedan korak ispred svih. Uz uređaje poput ovih i moć društvenih mreža, sadašnje i buduće generacije nastaviće da izražavaju svoju individualnost, otkrivajući i osnažujući naraštaje prije i poslije njih.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.