Plastik Fantastik: Jedna plastično fantastična priča

Brand Plastik Fantastik nastao je iz čiste igre i želje da se kreativnost ponudi u obliku koji će biti dopadljiv i nosiv, ali u isto vrijeme neobičan i nesvakidašnji.

 

PicMonkey Collage (49)

 

Plastik Fantastik je brand kojeg čine dvije djevojke zaljubljenice u modu i dizajn Maja Martinović i Aida Bahtijarević. Ta priča počela je sasvim slučajno, kad je prvi plastično fantastični predmet napravila Aida.

 

– Jedan dan se samo pojavila sa torbom koju je sašila, jer je zanimalo kako se “ponaša“ plastika u kombinaciji sa drugim materijalima. Rezultat je bio više nego dobar. Ubrzo nakon toga krenule smo u potragu za materijalima i ideje su same krenule da se gomilaju, priča Maja.

 

PicMonkey Collage (47) plastik

 

Kad izgovorite ime Plastik Fantastik možda će vaša prva asocijacija biti pjesma Ramba Amadeusa, međutim, ona nema nikakve veze s brandom.

 

– Ime ima veze, naravno, sa materijalom – plastikom od koje se prave, a kako mislimo da su naše ideje fantastične, a dizajn koji stvaramo zanimljiv i nesvakidašnji, Fantastik je jednostavno došlo samo po sebi, kaže Aida.

 

Već na prvi pogled jasno je da je brend poseban. Svaki komad je unikatan i neponovljiv.

 

– Materijali koje spajamo na prvi pogled su nespojivi, plastika, til, čipka, samoljepljive folije i slično. Međutim, na kraju sve to skupa odlično funkcionira. Svaki komad je rađen s posebnom ljubavlju. S druge strane, veoma nam je bitno da sve što sašijemo ne izgleda kao ručni rad, u smislu da konačni proizvod mora izgledati i biti savršen. Trudimo se svaki šav i svaki detalj dovesti do perfekcije. Drago nam je kada naši kupci s nevjericom pitaju da li je moguće da je to zaista sve ručna izrada ili da li naše proizvode uvozimo iz nekih zemalja Evropske unije, istaknula je Maja.

 

plastik2  plastik5

 

Trenutno najviše dizajniraju torbe različitih oblika i dimenzija, od onih koje se nose oko struka do malih ručnih i velikih torbi, koje su najprodavaniji artikli. Međutim, tu je i nova kolekcija kabanica.

 

– Ono što je sigurno novina na našem tržištu jesu kabanice koje šijemo po mjeri naručioca. Modeli su različiti, od jednostavnih do ekstravagantnijih, multifunkcionalnih, sašivenih iz više dijelova koji se po potrebi mogu skidati i nositi svaki zasebno.

 

plastik7

 

Dizajnirale su i posebnu liniju torbi We bag you i posebnu liniju nakita We accessorase you.

 

– To su kreacije rađene prema narudžbi kupaca, koji donesu svoje privatne fotografije na kojima su portreti dragih ljudi ili njih samih. Takve fotografije redizajniramo u konačan proizvod torbu ili medaljon.

 

plastik4

 

kaktusi

Također, dizajniraju i accessoare poput naušnica, broševa, medaljona…Njihovi proizvodi prvenstveno su namijenjeni osobama koje imaju istančan ukus za modu i koji žele biti drugačiji od ostalih.

 

– Jedan dio našeg dizajna više favoriziraju tinejdžeri, najviše zbog jarkih boja i trendy motiva, međutim, u našoj šarolikoj ponudi jednako se pronalaze i mlade djevojke kao i žene do 40 godina.

 

plastik12 plastik13

 


 

Plastik Fantastik tim

 

Maja Martinović_- rođena u Sarajevu 1980. godine. Oduvijek je voljela crtati, slikati i stvarati. Završila je Srednju školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu, upisala ALU, tri godine studirala grafički dizajn. Ubrzo potom počinje raditi na različitim projektima vezanim uz dizajn i ilustraciju. Kako ističe, ilustracija je njena prva ljubav. Ilustrirala je dječije slikovnice i školske udžbenike. Trenutno radi kao dizajner za jednu bh. modnu kuću.

Aida Bahtijarević_- rođena u Sarajevu 1982. godine. Završila Srednju školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu, gdje je također diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti, Odsijek za produkt dizajn (diplomski rad_Ples na kiši – kolekcija kišnih kabanica). Radi na mnogim projektima vezanim za dizajn i modu i učestvuje na raznim radionicama. Trenutno radi kao asistent na unosu i analizi arhivskog sadržaja u svrhu očuvanja historijskog naslijeđa BiH pri jednom informativnom centru iz Sarajeva.


 

 

razgovarala: Besima Svraka

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zavirite na snimanje sa ALBANOM UKAJEM