15 najfascinantnijih seksualnih rituala širom svijeta

Release Date
08/06/2016
prevela i prilagodila
Maja Đorđević/ nerve.com

Možda se seksualni ritualni nekome čine i bizarnim, ali detaljan pregled historijskih knjiga će vam pokazati da su širom svijeta od davnina stvari koje smo radili da bi krenuli u akciju rituali bili u najmanju ruku neobični.

1. Prije dolaska kapetana Jamesa Cooka 1778. na Havajima svako je imao poznati naziv za svoje genitalije. Među Havajskim vlastima i običnim podanicima su svačije genitalije imale melodiju koja je i figurativno i doslovno opisivala njihove seksualne organe. Naziv mele ma’is je melodija koja slavi buduće naraštaje mladića i djevojaka koji će vladati.

2. U plemenu Sambija iz Nove Gvineje dječaci se odvajaju jedno vrijeme od žena, kako bi dokazali svoju muževnost. U tom periodu moraju oralno zadovoljavati i gutati spermu najboljih ratnika plemena. Običaj je dio odrastanja svih dječaka.

3. Pripadnici plemena Trobriand iz Papa Nove Gvineje imali su običaj da djeca započinju seksulane aktivnosti u rasponu od 6 do 12 godina. Žene su jednako aktivne kao i muškarci u potrazi seksualnih partnera. Nikakve društvene stigme nisu prisutne.

4. Homoseksualnost je bila iznimno važna u drevnoj Grčkoj (iznenađujući detalj tek slijedi), sa posebnim naglaskom veze između starijih muškaraca i mladića, poznato kao pederastija. Prava stigma je u tom slučaju bila kad je riječ o odnosu dvojice muškaraca istih godina i iste socijalne klase, jer se biti donji smatralo feminiziranim, a seks je bolji između dvije osobe gdje odnos moći nije jednak.

5. Narod Guarijo iz Kolumbije ima običaj ceremonijalnog plesa u kojem je pravilo da djevojka koja spotakne mladića tokom plesa mora imati seks s njim.

6. Muška homoseksualnost i istospolni brakovi su vijekovima bili značajni u Siwa plemenu iz Egipta. Ukoliko muškarci ne bi pokazali svoju homoseksualnost, bili bi otuđeni.

7. Mali otok Inis Beag, nedaleko od Irske, smatra se najzatvorenijim društvom po pogledu seksualnih rituala. Odrasli ne skidaju donje rublje tokom čitavog odnosa, a smatra se i da je sam čin loš po zdravlje.

8 Mangaia, otočić u Južnom Pacifiku, predstavlja društvo odakle potiče najranija i najnaprednija seksualna ‘’edukacija’’. Dječaci sa 13 godina spavaju sa starijim ženama koje ih uče savladavanju kako bi što duže zadovoljavali ženu. Amen!

9. U Mehinaku, selu u Brazilu, muškarci se takmiče za seks sa ženama darivajući im ribu.

10. U plemenu Kreung iz Kambodže ljudi grade ljubavna gnijezda za djevojke u tinejdžerskoj dobi. Dječaci se noćima izmjenjuju unutra dok ona ne nađe odgovarajućeg. Razvod nije legalan, tako da to ljubavno gnijezdo možete zamisliti nešto kao Razredbeni klobuk (Sorting Hat) iz Harryja Pottera.

11. U srednjem vijeku crkva je tvrdila da je misionarska poza jedini pravilan položaj u seksu. Poza coitus a tergo (ili otpozadi) smatrala se najsramotnijom.

12. Narod Aweikoma iz Brazila je pojednostavio stvari, te koriste istu riječ za jedenje i seks, jer oboje podrazumijeva da nešto ulazi u tijelo. Interesantno, nema šta!

13. Neka plemena na Himalajama prakticiraju poliandriju, gdje sva braća dijele jednog seksualnog partnera, jer ne žele da im farme budu pretrpane djecom.

14. Na otocima Marquesas se smatralo sasvim normalnim da posvjedočite činu vaših roditelja.

15. Postoji vjerovanje da su u drevnom Egiptu plima i oseka rijeke Nil nastala prilikom ejakulacije boga Atuma. Zbog toga je kao ritual bila česta masturbacija faraona u rijeku.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.