Ryanair uvrstio Sarajevo na popis svojih destinacija: Od aprila 5 novih aviolinija

Release Date
29/11/2023

Ryanair, vodeća niskotarifna avio-kompanija, najavila je svoje novo prisustvo u Bosni i Hercegovini, uvrštavajući pored Banja Luke i Sarajevo na svoj popis destinacija za narednu godinu. Istovremeno, konkurentna avio-kompanija WizzAir povećava svoj broj linija iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Ova odluka uslijedila je nakon što su Ryanair i WizzAir odgovorili na javni poziv za subvencije koji je raspisala Turistička zajednica Kantona Sarajevo. Oba avioprijevoznika su dobila odobrenje za nove poslovne aranžmane u zemlji.

Jason McGuinness, komercijalni direktor Ryanaira, izjavio je novinarima u Sarajevu da planira uvoditi pet novih ruta s očekivanih 200 hiljada putnika godišnje.

Prema planovima Ryanaira, od aprila iduće godine Sarajevo će biti povezano jeftinim letovima s destinacijama poput Milana, Londona, Goeteborga, Bruxellesa i Memingena.

WizzAir, nakon smanjenja broja letova iz Tuzle ove godine i ukidanja baze u toj zračnoj luci, usmjerava svoju pažnju na Sarajevo. U sklopu ljetnog reda letenja od naredne godine, WizzAir planira povezati glavni grad Bosne i Hercegovine s dodatnim inozemnim odredištima. Osim održavanja postojeće linije za London, WizzAir planira uspostaviti nove linije za Rim i Abu Dhabi.

Ova nova razvojna faza predstavlja značajan korak prema poboljšanju turističkih kapaciteta Bosne i Hercegovine te pruža putnicima veći izbor i pristupačnije opcije za putovanje iz Sarajeva prema ključnim evropskim gradovima.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.