Oscars 2021: Najbolji film je NOMADLAND

Release Date
26/04/2021

U Los Angelesu je završena 93. ceremonija dodjela Oscara, nagrada američke Akademije filmskih umjetnosti i nauke, kojom se završava sezona raznih svjetskih filmskih priznanja. Film Mank Davida Finchera bio je favorit sa deset nominacija za tu prestižnu filmsku nagradu, ali je zlatni kip ipak otišao u ruke rediteljice Chloe Zhao za film Nomadland.

Film Quo Vadis, Aida? bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić ipak nije uspio doći do Oscara. Danski filmu Another Round  redatelja Thomasa Vinterberga dobitnik je ovogodišnjeg Oscara u ovoj kategoriji.

Frances McDormand osvojila je Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu za ulogu ostvarenu u filmu Nomadland. Za McDormand je to treći glumački Oscar, nakon onih za Fargo (1997) i Tri plakata izvan grada (2018).U najvećem iznenađenju večeri, Anthony Hopkins osvojio je Oscara za najbolju glavnu mušku ulogu za ulogu u film u Otac.

Ovdje pogledajte kompletnu listu pobjednika na 93. Oscarima.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.