Zašto SIA krije lice?

Niste mogli, a da ne primijetite da kantautorica i pjevačica Sia, čije pjesme Chandelier i Elastic Heart svi pjevušimo, krije lice od javnosti. Uvijek joj je lice na naki način sakriveno, najčešće perikama sa jako dugim šiškama koje joj prekriju pola lica.

 

Grammy-2015-16

 

Manje je poznato da je Sia otpočela karijeru još krajem devedesetih kada je 1997. godine izdat njen prvi album. Usljedila su još 4 albuma prije planetarnog uspjeha.

 

Sigurno volite pjesme kao što su Diamonds (Rihanna), Pretty hurts (Beyonce), You lost me (Christina Aguilera), Perfume (Britney Spears) ili Let me love you until you learn to love yourself (Ne-Yo). Sve ih je napisala Sia, međutim, ova skromna umjetnica ne uživa u slavi kao njene brojne kolege i ne smiješi nam se sa naslovnih strana svih magazina.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=t1x8DMfbYN4[/youtube]

 

Sia Elastic Heart

 

Na početku karijere je prikazivala lice, međutim, više nije tako, a evo i zašto:

 

– Ne želim biti poznata ili prepoznatljiva. Ne želim biti kritikovana zbog toga kako izgledam na internetu, rekla je u intervjuu za Nightline, a isto to je ponovila u intervjuu za The New York Times prošle godine, nakon što su je optužili da je anti-socijalna.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=P4DMk9BJyY4[/youtube]

 

Želim imati privatni život. Jednom mi se desilo da mi je prijateljica priznala kako ima rak i usred njene ispovjesti mi je prišao neko i zatražio da se slika sa mnom, izjavila je Sia i dodala da je to bila kap koja je prelila čašu.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7rFkpcyZ598[/youtube]

 

 

Od tada ona ili ne daje intervjue ili ih daje okrenuta leđima, ne pojavljuje se u svojim spotovima. Međutim, postavlja se pitanje, šta ako ljudi, novinari i paparazziji postanu toliko znatiželjni pa je počnu forsirati da otkrije lice!?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.