ALE SENSO naslikala impresivno umjetničko djelo koje se prostire na 2287 kvadratnih metara

Release Date
11/01/2022
fotografije
@eis.ma.nn

Pet talijanskih umjetnika i umjetnica se okupilo oko projekta StreetArtBall Project, a imali su zadatak da oslikaju pet košarkaških terana u pokrajini Bergamo. Ale Senso, jedna od učesnica u projektu je sišla malo južnije, tačnije na plažu Dan Vito lo Capoa i punih 26 dana oslikavala djelo nazvano Quiete, a koje se prostire na 2287 kvadratnih metara. Ovo impresivno umjetničko djelo pokriva košarkaško, fudbalsko i odbojkaško igralište, a nalazi se samo nekoliko metara od plaže, piše Collater.al.

 

Ale je odlučila predstaviti kopno i more kroz vizualnu metaforu: dvije figure, jedna u boji pijeska i jedna u nebesko plavoj boji, u zagrljaju postaju jedno. Ova dva elementa, kopno i more, slave sjedinjenje različitih elemenata podsjećajući da su zapravo dio cjeline koja nadilazi pojedinačne elemente.

Realizaciju ovog umjetničkog djela pomogla je Opština San Vito Lo Capo, a naslikano je zahvaljujući tehničkoj podršci Chimiver kompanije i pomoći kompletne zajednice San Vito lo Capo i učenika škola Liceo Artistico Michelangelo Buonarroti R. Salvo di Trapani i IPSEOA istituto Alberghiero Vincenzo e Ignazio Florio di Erice. Ukratko, ovo su djelo i rad zajednice za zajednicu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.