ALE SENSO naslikala impresivno umjetničko djelo koje se prostire na 2287 kvadratnih metara

Datum objave
11/01/2022
fotografije
@eis.ma.nn

Pet talijanskih umjetnika i umjetnica se okupilo oko projekta StreetArtBall Project, a imali su zadatak da oslikaju pet košarkaških terana u pokrajini Bergamo. Ale Senso, jedna od učesnica u projektu je sišla malo južnije, tačnije na plažu Dan Vito lo Capoa i punih 26 dana oslikavala djelo nazvano Quiete, a koje se prostire na 2287 kvadratnih metara. Ovo impresivno umjetničko djelo pokriva košarkaško, fudbalsko i odbojkaško igralište, a nalazi se samo nekoliko metara od plaže, piše Collater.al.

 

Ale je odlučila predstaviti kopno i more kroz vizualnu metaforu: dvije figure, jedna u boji pijeska i jedna u nebesko plavoj boji, u zagrljaju postaju jedno. Ova dva elementa, kopno i more, slave sjedinjenje različitih elemenata podsjećajući da su zapravo dio cjeline koja nadilazi pojedinačne elemente.

Realizaciju ovog umjetničkog djela pomogla je Opština San Vito Lo Capo, a naslikano je zahvaljujući tehničkoj podršci Chimiver kompanije i pomoći kompletne zajednice San Vito lo Capo i učenika škola Liceo Artistico Michelangelo Buonarroti R. Salvo di Trapani i IPSEOA istituto Alberghiero Vincenzo e Ignazio Florio di Erice. Ukratko, ovo su djelo i rad zajednice za zajednicu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kako je nastala kultna trilogija KUM