Pleteni svijet Ajle Hadžić

Ajlu Hadžić, dvadesetčetverogodišnja apsolventica Poljoprivedno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu, oduvijek je privlačio kreativni svijet malih rukotvorina. Prvo je pravila nakit s kristalima, a onda je u potrazi za novim znanjima, jedan dan otkrila pletnje bez igala. Potrebne su vam samo ruke i gušća vuna.

 

Obično svi znamo kako su naše nane plele sa iglama, međutim, ovo je skroz drugačija tehnika. Naučila sam je prateči jednu Turkinju, jutjuberku. Prvo sam isplela šal, koji sam poklonila tetki, a danas pletem kapice, pape, odjeću za pse predivne mekane dekice za bebe. Istinski uživam u svakom trenutku izrade, kaže nam Ajla.

U izradi mekih komada Ajla koristi vunu Alize Puffy izrađenu od stopostotnog mikropoliestera, koji ne izaziva nikakve alergijske reakcije.

Iako na prvi pogled djeluje jednostavno, i nije baš, treba dosta vremena da naučite kako da pravilno zategnete vunicu, ali to ne znači da trebate odustati od svog sna da imate lijepi, mekani šal, javite se Ajli i ona će ‘isplesti’ jedan za vas.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolji Instagram momenti sa Chanelove revije visoke mode