charli-dixie-damelio

Upoznajte četiri najpopularnije TikTok tinejdžerice koje zarađuju milione

Datum objave
07/04/2022
naslovna fotografija
Mecca

Prema Forbesovom izvještaju u samo jednoj godini interesantnih plesova, viralnih audio i video krativnih postova, najpopularniji TikTok influenseri zaradili su nevjerovatnih 55,5 miliona američkih dolara. Što znači da je njihova zarada prošle godine imala povećanje za 200% u odnosu na godinu ranije.

Forbesov popis najboljih ne uključuje slavne osobe s A- liste, na listi su samo osobe čije je slava prvo nastala na ovoj društvenoj platformi. Većina njihove zarade, obično 30% do 50%, dolazi od sponzoriranog sadržaja, gdje korporacije plaćaju za reklamu njihovog proizvoda na profilima društvenih mreža. Žene dominiraju listom i svi su mlađi od 25 godina.

Predstavljamo četiri žene koje stoje na vrhu liste.

 

Charli i Dixie D’Amelio

Najpoularnije na TikTku su sestre Charli i Dixie D’Amelio. Prije nego što je Charli (17) postala poznata kao influencerica na društvenim mrežama, veći dio svog života bila je plesačica. Zbog dokumentarnog serijala The D’Amelio Show, koji govori o svakodnevnom životu njene porodice, vrlo često ih porede sa porodicom Kardashian. Zbog broja pratitelja na TikToku proglašen je ‘kraljicom TikToka’, a njena zarada prošle godine iznosila je $17.5 milliona. 

 

@charlidamelio

@avani

♬ i made this audio – justice <3

 

Kao starija sestra tiktokerice koja najviše zarađuje, nije ni čudo što je Dixie D’Amelio (20) na drugom mjestu liste najbogatijih influensera. Dixie je također popularna pjevačica te je 2021. objavila dvije pjesme, među kojima jednu s Rubi Rose, koja se popela na 25. mjesto Billboardove američke pop ljestvice. Procjena njene zarade je oko $10 milliona.

@dixiedamelio

i know

♬ original sound – danica

Addison Rae

Addison Rae (21) je treća na listi sa 87 milina pratitelja, i procijenjenom vrijedosti od 8,5 miliona dolara. Nakon što se 2019. pridružila TikToku, Addison je brzo postala velika zvijezda kada je počela objavljivati videozapise na kojima pleše s mamom. Godine 2020. bila je najplaćeniji TikToker, no pala je na treću poziciju 2021. Addison ne samo da je glumila u Netflixovom filmu On je sve to, koji je nakratko bio na prvom mjestu u 78 zemalja, već je pokrenula i vlastitu liniju parfema.

@addisonre

Segovia 🦋

♬ HENTAI – ROSALÍA

Bella Poarch

Za Bellu Poarch, 88 miliona pratitelja, oko 5 miliona dolara zarada, je viralni video koji je objavila u augustu 2020. bio početak njena puta da postane milionašica. Od tada je ostvarila brojne saradnje sa svjetskim kompanijama poput Googlea, Prade i Tindera. To je u velikoj suprotnosti s karijerom koju je započela nakon završetka škole, kada je služila u američkoj mornarici kao helikopterska mehaničarka.

@bellapoarch

@jaredleto

♬ WAIT WHY R PPL ACTUALLY USING THIS SOUND HELP – Penkooo

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Berlinale: Zlatni medvjed za film ‘Arracàs’