Huawei- Mostarski sajam

Huawei predstavio najsavremenije tehnologije na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

Huawei kompanija nastavlja raditi na istraživanjima i razvoju novih tehnologija

Datum objave
07/04/2022

U sklopu 23. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, koji je prepoznat kao jedna od najznačajnijih i najposjećenijih privrednih manifestacija u regiji, na interaktivnom štandu kompanije Huawei predstavljene su najsavremenije tehnologije koje nam dolaze iz ove kompanije.

Huawei

– Huawei Technologies kao globalni lider u području informaciono – komunikacijskih tehnologija kao i održivog razvoja i poslovanja, tehnologiju razvija u svrhu smanjenja digitalne podjele širom svijeta, a istovremeno radi na razvoju tehnologija u svrhu smanjenja karbonskog otiska. Pored dizajna Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru smo predstavili tzv. „green concept“, kojim želimo ukazati na to kako je moguće spojiti tehnologiju i inovacije, a pri tome imati na umu zaštitu okoliša. Zbog toga se na našem interaktivnom štandu osjećate kao da se nalazite u prirodi, a okružuju vas ekrani i tehnologija koja vam olakšava život, izjavio je Zećir Kasumić, direktor odjela za odnose s javnošću i komunikacije Huawei Bosna i Hercegovina.

Tokom proteklog desetljeća, Huawei je uložio značajne napore u razvoj 5G-a, te sa stručnim timovima koji su sačinjeni od sveukupno 100.000 R&D (istraživanje i razvoj) inžinjera – pa su samim time stekli i lidersku poziciju na tržištu izgradnje 5G mreža.

 

5G kao platforma budućnosti, u kombinaciji s drugim tehnologijama poput umjetne inteligencije, ima potencijal da promijeni industriju. Jedan primjer značaja digitalne transformacije je industrija rudarstva u kojoj su nažalost česte nesreće. 5G tehnologija pruža nove mogućnosti kojima se povećava sigurnost i efikasnost zahtjevnog rudarskog posla, a istovremeno smanjuju troškovi, kazao je Kasumić.

Huawei interaktivni stand - Mostarski sajam

Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice kompanije, čiji su fokus pametni telefoni, kompjuteri i tableti, drugi pametni uređaji. Huawei svakodnevno ulaže u inovacije, što dokazuju i novi pametni telefoni, kao što je Huawei Nova 9 i drugi uređaji koji su predstavljeni na ovogodišnjem sajmu.

Huawei je multinacionalna kompanija koja je prisutna na tržištu Bosne i Hercegovine zadnjih 12 godina. Ova kompanija zauzima 44. mjesto na Forbesovoj listi najvećih svjetskih korporacija. Broji više od 200.000 zaposlenika i u potpunosti je privatna kompanija koja je u vlasništvu svojih zaposlenika. Huawei je poznat po tome što je posljednjih deset godina uložio 100 milijardi američkih dolara u istraživanje i razvoj, a od 200.000 radnika, čak 50% njih radi upravo u tom sektoru. Prošle godine, Huawei je uložio rekordnih 25% globalnih prihoda u istraživanje i razvoj novih tehnologija.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Film QUO VADIS, AIDA? rediteljice Jasmile Žbanić nominovan za Oscara