skims

Kim Kardashian optužena za retuširanje slika Tyre Banks u kampanji brenda SKIMS

Datum objave
06/04/2022

Oduševljenje novom kampanjom brenda SKIMS Kim Kardashian u kojoj je okupila četiri slavna supermodela Tayru Banks, Heidi Klum, Alessandru Ambrosio i Candince Swanepoel, splasnulo je nakon što su optuženi za pretjerano retuširanje tijela Tyre Banks.

Problematic Fame, Instagram account koji ima više od 167.000 pratitelja na Instagramu, a koji u fokus stavlja retuširane fotografije slavnih i njihov utjecaj na standare ljepote, optužio je SKIMS za retuširanje tijela 48-godišnjakinje.

– Užasnuti smo vidjeti količinu photoshopa na tijelu Tyre Banks u novoj kampanji SKIMS Kim Kardashian, napisali su na Instagram storiju i podijelili fotografije i videozapise kampanje na kojima je različa očigledna.

skims

 

U međuvremenu na Twitteru se oglasila i Katherine Mahler, bivša CEO Wikimedia Fondacije. Ispod fotografije koju je objavila Kim Kardashian napisala je:

Čini se da je Tyra žrtva ekstremnog photoshopa – kamo je nestalo njezino tijelo?

 

Posebno je sve podiglo prašinu, jer je Tyra Banks u medijima izjavljivala kako je oduševljena kampanjom.

Nisam modelirala donje rublje i donje rublje na fotografijama otkako sam se povukla s piste, tako da je snimanje SKIMS-a bilo posebno posebno, rekla je za Harper’s Bazzar.

Moje tijelo se jako razlikuje od tijela kad sam hodala modnim pistama i uzbuđena sam što ću ga pokazati u punom sjaju super oblina, rekla je za časopis i dodala: Gospođo Kardashian, učinila sam to za vas, djevojko!

Naravno, klanu Kardashian nisu strane optužbe za retuširanje, vrlo često su na meti kritike zbog promicanja nerealnih standarda ljepote. Međutim i sama Banks je bila upletena u kontroverzu oko body-shaming slučaja u TV emisiji America’s Next Top Model. Jedan tweet iz maja 2020. pokazao je kako Banks vrši pritisak na natjecateljicu Danielle Evans da operira zube kako bi zatvorila razmak među zubima.

 


Banks se ubrzo nakon toga putem Twitera izvinila i ukazala na svoju grešku. Kim Kardashian se još nikad nije oglasila u vezi sa kritikama, tako ni u vezi sa posljednjom.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Marama – najpoželjniji proljetni modni dodatak