5 make-up grešaka zbog kojih izgledate umorno

Release Date
12/02/2015

Kad se šminkamo želimo postići besprijekoran, blistav i svjež izgled. Ali, to nam ne polazi baš uvijek za rukom. Mnoge žene prilikom šminkanja prave greške koje čine da izgledaju zapravo umorno. Kako biste to izbjegli, otkrivamo vam koje greške ne biste trebali ponavljati.

 

Greška br.1_niste nanijeli hidratizirajuću kremu ispod pudera

Baza je sastavni dio dobrog i kvalitetnog šminkanja te je potrebna svakome, pogotovo kada je riječ o posebnim prilikama kada želimo izgledati besprijekorno. Jer koliko god naš ten bio besprijekoran ipak će još ljepše izgledati sa dobrom bazom, a ne treba zanemariti ni njenu zaštitnu ulogu. Baza je nezamjenjiva u situacijama kada očekujemo da nam make-up i nakon 12 sati izgleda svježe, kao kad smo ga tek nanijeli.

 

Greška br.2_više slojeva pudera

Nanošenje više slojeva podloge u kombinaciji sa tečnim puderom kako bi sakrili nesavršenosti lica potez je koji zrela koža ne podnosi. Umjesto prekrivanja sitnih linija koje otkrivaju godine, teška podloga će sve te nesavršenosti dodatno naglasiti. Kako biste izbrisali koju godinu s lica upotrebljavajte prozračne podloge s reflektirajućim česticama koje će vizualno osvježiti ten.

Grška br.3_niste nanijeli rumenilo

Rumenilo će unijeti svježinu. Nasmiješite se i odgovarajućom četkicom pređite po istaknutom dijelu obraza. Nemojte zaboraviti da izaberete dobro rumenilo – svetliji ten voli nježne ružicaste nijanse i boju breskve, a maslinasti ten nešto jače boje.

Greška br.4_pretjerali ste sa eylinerom

Lijepo nanešen eyeliner će naglasiti oči, međutim, na donjem delu kapka izbjegavajte nanošenje, jer će ovaj potez usmeriti pažnju na bore ispod očiju, i pojačati podočnjake.

Greška br.5_nevještno naneseno sjajno sjenilo

Sjenila koja sadrže puno sjaja i glittera naglasit će sitne bore i učiniti da oči izgledaju starije. Bolje koristite mat sjenila koja će lijepo oblikovati konture oka, a ako baš volite sjajna sjenila, nanesite ih minimalno na unutrašnji kut kapka i lagano prema samoj sredini.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.