Bend Kafa u ponoć predstavili novi singl OLOVNA PJESMA

Release Date
03/03/2023

Novosadska grupa Kafa u ponoć, čiji su članovi Human Samii, Vladimir Sekulić, Ivan Čkonjević i Igor Stević, upravo je objavila promotivni singl Olovna pjesma s predstojećeg albuma Novih Odmetnika – Iznad tame (pjesme za Viktora Haru).

Kafa u ponoć najjednostavnije se može opisati kao susretanje u zvuku i riječi, spontani tok koji uključuje i mogućnost da se griješi u tišini, sabranosti i jasnoći noći. Četiri su to ličnosti različitih senzibiliteta, sa stvaralačkim iskustvima koja obuhvataju književnost, slikarstvo, ambijentalnu i eksperimentalnu muziku, jazz i blues. Vole da snimaju uživo, oko jednog mikrofona. Do danas su objavili dva izbora pjesama: Prva kafa (2020-2021)  i Istr (2021-2022).

Stihove za Olovnu pjesmu potpisuje Mehmed Begić, dok je video radila Dragana Nikolić.

Ovo je drugi najavni je singl sa albuma južnoslovenske družine Novi Odmetnici, nakon nedavno objavljene pjesme Svjetlost iz pustinje, u izvedbi Sanela Marića Mare i Isidore Milivojević. Album Iznad tame će biti objavljen na proljeće, a u potpunosti je posvećen životu Victora Jare, velikog čileanskog kantautora i aktiviste koga su prije pedeset godina ubili pripadnici Pinočeove vojne hunte.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.